enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Sosyal güvenlik uzmanı açıkladı

Asgari ücrete uygulanan zam sonrasında dikkatler şimdi emekli maaşlarındaki artışa çevrildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, detaylı bir hesaplamayla zamlı emekli maaşını ortaya koydu.

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Sosyal güvenlik uzmanı açıkladı
3 Ocak 2024 09:09 | Son Güncellenme: 3 Ocak 2024 09:11
A+
A-

Geçtiğimiz hafta asgari ücrette yaklaşık yüzde 50’lik bir zamın gerçekleştiği duyuruldu. Şimdi ise ekonomi gündeminin en merak edilen sorusu, emeklilere ne kadar zam yapılacağıdır. Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir televizyon programında bu önemli soruya detaylı bir cevap verdi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 11 BİN 250 TL OLUR

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir televizyon programında, şu anda 7.500 TL olan en düşük emekli maaşına ilişkin AKP’nin yapacağı zam beklentisini paylaşan Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşına yüzde 50’lik bir artış öngördüğünü ve bu sayede 11 bin 250 TL’ye yükseltileceğini ifade etti.

Özgür Erdursun, canlı yayında emekli maaşına yapılacak zamla ilgili tahminini şu sözlerle özetledi:

En düşük emekli maaşı biliyorsunuz 7 bin 500 TL’ye tamamlanıyor. Bu aylık büyük ihtimal hükümet tarafından asgari ücrete yapılan zam kadar yani yüzde 50 gibi bir zam yapılır. Bu da 11 bin 250 TL’ye çıkar. Bu ücretin altında kalanların aylıkları enflasyon farkıyla beraber 11 bin 250 TL’nin altında kalıyorsa 11 bin 250 Lira almaya devam ederler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.