enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Merakla Beklenen Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretin belirlenmesi ve yeni yıla girilmesi, memur ve emeklilerin aylıklarına yapılacak zamma çevrildi.

Merakla Beklenen Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?
3 Ocak 2024 09:05
A+
A-

Bugün TÜİK tarafından duyurulacak enflasyon rakamlarıyla birlikte, maaşlara yapılacak zam oranları da netlik kazanacak. 2024 yılında başlayan zam dalgasına karşı, memurlar ve emekliler, aylıklarına yapılacak artışın yeterli olmasını talep ediyor.

Asgari ücretin ardından şimdi gözler memur ve emekli maaş artışında. Memur ve memur emeklisinin maaş zammı, Aralık ayı enflasyonuyla birlikte netleşecek. Toplu sözleşme artışı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, maaşlarına yansıyacak. TÜİK, enflasyon rakamlarını ise bugün açıklayacak.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından devlet memurları, sözleşmeliler ve emekliler, maaşlarına yapılacak artışı beklemekte. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak ve milyonlarca memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı netleşecek. Toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon üzerinden hesaplanan enflasyon farkı, memur ve emeklisinin maaşına yansıyacak. Enflasyon rakamları ise bugün açıklanacak.

YÜZDE 15’E EK OLARAK ENFLASYON FARKI UYGULANACAK

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun 2024-2025 dönemini kapsayan memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarını içeren toplu sözleşme kararına göre, 2024’ün ilk 6 ayında yüzde 15 zamın yanı sıra enflasyon farkı da eklenerek artış gerçekleştirilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.