enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Emekli Zammı İçin Harekete Geçildi! Hükümetten Yeni Adım Atıldı

NTV Ankara Temsilcisi Ahmet Ergen’in verdiği bilgilere göre, hükümet ocak ayında işçi ve esnaf emeklilerine yönelik yüzde 37,57 enflasyon farkı zammı üzerine çalışmalara başladı. İşte konuyla ilgili detaylar…

Emekli Zammı İçin Harekete Geçildi! Hükümetten Yeni Adım Atıldı
6 Ocak 2024 11:20
A+
A-

İşçi ve esnaf emeklilerine ek zam için çalışmalar devam ediyor

Memur emeklilerine uygulanan yüzde 49,25’lik zam, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine uygulanan yüzde 37,57’lik zamdan daha yüksek. Bu durum, memur ve işçi emeklileri arasındaki farkı gündeme getirdi.

Ekonomi yönetimi, bu konuda bir çalışma yürütüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan alternatifli planlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na sunulacak.

Plan dahilinde, ücreti 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili düzenleme de hedefleniyor.

İki seçenek üzerinde duruluyor. İlk seçenek, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine memur emeklilerine olduğu gibi yüzde 49,25 zam yapılması.

Diğer seçenek ise ekonomik büyüme rakamının yüzde 4 civarında olması ve bu oranın ek zam olarak emekli maaşına yansıtılması, böylece zam oranının yüzde 42 ile sınırlı tutulması.

Ancak, Meclis 16 Ocak’a kadar kapalı olduğu için, ek zam yapılması halinde düzenlemenin genel kuruldan geçirilmesi için Meclis’in açılması beklenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.