enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Elektrikli Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Elektrikli bisikletler gün geçtikçe popülerlik kazanıyor. Peki elektrikli bisiklet alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Elektrikli Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey
6 Nisan 2023 12:11 | Son Güncellenme: 6 Nisan 2023 12:18
A+
A-

E-bisikletler size yokuşlarda yardımcı olacak, daha uzun yolculuklar yapmanıza yardımcı olacak ve Pazar gezinizde diğer bisikletçilerin yanından zahmetsizce geçmenize izin verecektir. Ve eğlenceliler.

Peki o zaman, nereden başlamalı? Bir elektrikli bisiklet satın alırken dikkate alınması gereken beş ana madde belirledik.

1. Amaç

Öncelikle, elektrikli bisikleti nerede ve ne zaman kullanacağınızı kendi kendinize düşünmelisiniz. Örneğin, merdivenleri düzenli olarak yukarı ve aşağı kaldırmayı ve diğer genel işe gidip gelme taleplerini gerektiren bir şehirde mi yaşıyorsunuz?

Elektrikli bisikletler, motorun sizi test yokuşlarına çıkarmadaki yardımı sayesinde işe gidip gelirken veya alışveriş yaparken ekstra yük taşımak için harikadır. Birçoğunun yan çantalar için standart raf montajları vardır. Ancak daha fazlasını taşımak istiyorsanız, örneğin çocuklarınızı bile, özel bir kargo e-bisiklet seçeneğiniz bile var.

Öte yandan, ilginizi çeken eğlence amaçlı sürüşlerse, hangi modeli seçeceğinize karar verirken pilin menzili ve ağırlık devreye girebilir.

İhtiyaçlarınızı belirledikten sonra, aralarından seçim yapabileceğiniz beş kapsayıcı e-bisiklet kategorisi vardır:

  • Elektrikli yol bisikletleri
  • Elektrikli dağ bisikletleri
  • Elektrikli hibrit bisikletler
  • Katlanır elektrikli bisikletler

E-yol bisikletleri ve e-dağ bisikletleri, her ikisi de şeylerin performans tarafına yöneliyor. Her ikisi de uzun yolculuklar için tasarlanmıştır ve hız için tasarlanmıştır. Bu nedenle, raf seçenekleri açısından sınırlıdırlar ve genel olarak işe gidip gelmek için o kadar rahat olmayabilirler.

Hibritler, şehir içi sürüş için sağlam bir seçenektir. Gündelik sürüşe uygun dik geometriye ve çok sayıda işe gidip gelme özelliğine sahiptirler. Ayrıca, Halfords ve Evans gibi ana akım bisiklet mağazalarının onlara bisikletle işe gitme planları sunduğu, e-bisikletlere en ucuz giriş.

Ancak, genellikle oldukça ağırdırlar ve bu, bisikleti üst kata veya toplu taşıma araçlarına taşımak zorunda kalırsanız sorun olabilir.

Katlanır e-bisikletler, daha kısa şehir içi yolculuklar ve sınırlı depolama seçenekleri olanlar için en iyi seçeneği sunar. Katlanır bisiklet dolaplarında veya evinizin koridorunda kolayca saklanırlar. Katlanır e-bisikletlerdeki piller genellikle daha küçüktür ve bu nedenle daha düşük bir menzile sahiptir.

Standart katlanır bisikletlerden daha ağır olacaklar ve onları daha uzun mesafelerde taşımak zorunda kalırsanız belki de uygun olmayacaklardır.

2. Pil boyutu ve gücü

Tüm e-bisikletler, şarj edilebilir lityum iyon pillerin farklı sürümlerini kullanır. Elektrikli araçlarda kullanılanla aynı teknoloji. Nispeten düşük toplam ağırlıkla hızlı şarj olurlar.

Akünün genellikle bisiklete oturduğu birkaç farklı konum vardır. En yaygın olarak pil, kolayca erişilip çıkarılabildiği aşağı boruya takılır. Bazen, Lime kiralık bisikletin ilk modellerinde görüldüğü gibi, bir arka rafın üzerine takılır.

Daha pahalı modellerde pil, alt göbeğin yakınındaki iniş borusuna veya bazen koltuk direğinin içine entegre edilmiştir. Bu, daha temiz bir yüzey sağlar, ancak bir bedeli vardır.

3. Menzil

Çoğu zaman, tipik bir yolculukta tam şarjlı başlarsanız, pilinizin bitmesi pek olası değildir. Ancak e-bisikletinizin ‘menzili’ veya şarjınız bitmeden önce sürebileceğiniz toplam mesafe, şarj söz konusu olduğunda önemli olacaktır.

Menziliniz ne kadar uzun olursa, pilinizi o kadar az şarj etmeniz gerekir. Watt saatlerinin (wh) devreye girdiği yer burasıdır. 300wh’lik bir pille beslenen 300w’lık bir motorunuz varsa, tam güçle (en azından kağıt üzerinde) bir saatte boşalır.

Uygulamada, daha birçok değişken vardır. Birincisi, pilin her zaman tam güçte çalışmasına asla sahip olmayacaksınız. Farklı modları kullanmanız daha olasıdır. Örneğin bazılarında size daha uzun ömür sağlamak için ekonomik modları bulunur.

Üstelik sürücü ağırlığı, bindiğiniz arazi ve hatta hava durumu bile pilden alacağınız verimi etkileyebilir.

4. Ağırlık

Ağırlığın sahip olabileceği etkiyi anlamak için e-bisikletinizin kullanım amacına ve sürüş tarzınıza geri dönmeye değer.

Grup halinde binmek isteyen bir yol sürücüsüyseniz, muhtemelen daha hafif bir bisikletin peşinde olacaksınız. Bu, ekstra motor desteğine rağmen ağırlığın yine de bisikletin performansını ve yol tutuşunu değiştireceği bir alandır. Ayrıca, bazı yokuşları motorsuz aşmak isterseniz, ağırlık sizi geride tutmaz.

Daha gerçekçi olarak, e-bisiklet sürmediğinizde bisikletin ağırlığı daha büyük bir etkiye sahip olacaktır. Bisikletinizi merdivenlerden yukarı, yoğun metrolarda ve hatta arabanızın bagajında taşımanız gerekiyorsa, ekstra ağırlığı günlük olarak yönetmek zor olacaktır.

E-bisiklet teknolojisi son birkaç yılda çok yol kat etti ve eskisi kadar ağır değiller. Her şeye rağmen, bisikleti hissetmek ve bisikletin ne kadar hafif olmasını istediğinizi anlamak için bisikletçinizi ziyaret etmeye değer.

5. Fiyat

Bisikleti ne kadar kullanacağınıza ve tabii ki bütçenize göre belirlemelisiniz. Üst düzey yol ve dağ bisikleti modellerinin karbon fiberden ve diğer üst düzey malzemelerden yapılması muhtemeldir. Bunlar daha hafif olabilir ve daha iyi performans gösterebilir, ancak çok daha pahalıya mal olurlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.