enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı: Türkiye, Arjantin olma yolunda ilerliyor..

Türk Lirası’nın değer kaybetmesi sonucunda Merkez Bankası tarafından alınan politika faizi artırma kararı, ekonomist Özgür Demirtaş’ın dikkat çeken bir uyarısına yol açtı. Demirtaş, Türkiye’nin ekonomik açıdan çöken Arjantin’in durumuna düşmemesi için uyarılarda bulundu.

Ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı: Türkiye, Arjantin olma yolunda ilerliyor..
27 Kasım 2023 13:02
A+
A-

Faiz sistemi, kötü ekonomi politikalarıyla yönetilen ülkelerde insanları bataklığa hapsetme eğilimindedir. Finans uzmanı ve ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye’nin faiz artışı konusunda Arjantin’in durumuna düşmemesi için dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Özgür Demirtaş, yaptığı açıklamada faiz artışına odaklanarak önemli bir noktaya dikkat çekti. “Türkiye’nin Arjantin örneğini iyi incelemesi lazım. Arjantin sürekli faiz arttırmasına rağmen enflasyonu kontrol edemedi” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Bunun nedeni faiz arttırımının yanında yapması gereken diğer yapısal reformları yapmaması. Faiz arttırımı geçmişte yapılan hataların bir bedelidir. Acı verir. Bu acıyı çekmemize değmesi için diğer yapısal reformların ivedilikle hayata geçirilmesi gerekir.” 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.