enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Dişlerinizi Nasıl Beyazlatırsınız? (İşte Dişlerinizi Beyazlatmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Madde)

İnci gibi beyaz dişleri kim istemez? Dişlerinizi beyazlatmak için size 4 etkili doğal çaremiz var…

Dişlerinizi Nasıl Beyazlatırsınız? (İşte Dişlerinizi Beyazlatmak İçin Dikkat Edilmesi Gereken 4 Madde)
6 Eylül 2022 23:15 | Son Güncellenme: 6 Eylül 2022 23:20
A+
A-
Bir gülümseme tüm duygularınızı ifade eder. Ancak dişleriniz sarı, lekeli veya renksizse, gülümsemenizi gösterme konusunda bazen tedirgin olabilir ve bu durum can sıkıcı olabilir.
Beyaz dişler sadece iyi bir ağız sağlığının işareti olmakla kalmaz, aynı zamanda estetiğe de gerçekten katkıda bulunabilirler!
Bununla birlikte, dişlerimiz yaşlandıkça görünüşte sararma eğilimindedir, ancak kötü diş hijyeni, sigara, genler ve kahve ve çay gibi kafeinli içeceklerin tüketimi gibi başka nedenler de vardır.

İşte dişleri beyazlatmanın 4 doğal yolu:

1. Diyet değişiklikleri yapmak

Dişleri sarartan yiyecekleri ortadan kaldırmak, daha fazla lekelenmeyi önleyebilir.  Çay gibi tanen içeren yiyecek ve içecekler dişleri lekeleyebilir. Kahve, koyu gazlı içecekler ve meyve suları da onları lekeleyebilir.

Asitli yiyecekler diş minesini aşındırarak dişlerin sararmasına neden olabilir. Dişlerinin renginden endişe duyan kişiler aşırı narenciye, kahve ve soda tüketiminden kaçınmalıdır.

2-Sigara ve Tütün Ürünlerini Bırakmak

Sigarayı veya tütün ürünlerini bırakmak nikotin lekesi riskini azaltabilir. Ayrıca diş minesine zarar verebilecek ve ağız sağlığı sorunlarına neden olabilecek diş çürümesi ve diş eti hastalıklarını da önleyebilir.

3- Yüksek lifli yiyecekleri çiğnemek

Bazı yüksek lifli sebzeleri ve baklagilleri çiğnemek, ağızdaki asidi nötralize etmeye ve dişlerdeki mineyi korumaya yardımcı olabilir.

Fasulye veya ıspanak gibi yapraklı yeşillikler, ağzı daha fazla tükürük üretmesi için tetikler ve bu da ağzın asitten temizlenmesine yardımcı olur.

4-Dişlerinizi fırçalamak

İlk eylem planınız dişlerinizi düzenli ve doğru şekilde fırçalamak olmalıdır. Dişlerin sararmasına neden olabilecek yiyecek ve içecekleri tükettikten sonra fırçalamanız özellikle önemlidir.

Ancak asitli yiyecek ve içecekleri tükettikten hemen sonra fırçalarken dikkatli olun. Hemen fırçalamak asitlerin mineyi daha fazla fırçalamasına ve aşınmaya yol açmasına neden olabilir.

Dişlerinizi günde en az iki kez 2 dakika süreyle fırçalayın. Diş etlerinizi koruduğunuzdan emin olmak için dişlerinizi dairesel hareketlerle hafifçe fırçalayın. Dişlerinizin içini, dışını ve çiğneme yüzeylerini fırçalayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.