enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? (14 Mayıs Yaklaşıyor)

2003 Kasım ayından bu tarafa iktidar olan hatta tek başına hükümet olan Ak Parti bundan 5 yıl önce de büyük vaatlerle başkanlık sistemine geçmişti. Özelikle son 5 yıl maalesef zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomi dönemi olarak dillendiriliyor.

Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı? (14 Mayıs Yaklaşıyor)
26 Mart 2023 12:16
A+
A-

AK PARTİ NEREDEN NEREYE

Son olarak 1 Kasım 2015 tarihinde iki ayrı parti olarak hareket eden Ak Parti o seçimde Yüzde 49,5, Mhp ise Yüzde 11.5 olmak üzere toplam oy oranları yüzde 61 civarındaydı.

15 Temmuz’dan sonra bir araya gelen ve daha önce birbirlerine söylediklerini unutarak birlikte hareket eden iki partinin 2017 Başkanlık Referandumdaki oyu 51,5 civarında idi

2018 Haziran ayında yapılan ilk başkanlık sisteminde ise Cumhur İttifakı Oyu bu kez 52. 6 idi

2018 Yılında Ak Parti ve Mhp kendi logoları dışında hiç bir partiye şans vermemişlerdi ve bu durumu kabul etmiyorlardı. Hatta Saadet partisine bile aynı teklif yapılmıştı. Bu nedenle BBP Ak Parti sıralarında seçime girebilmişti.

Cumhur İttifakı, Yani Ak Parti- Mhp ve Bbp hatta Dsp ile 2019 Seçimlerinde; Daha önce Ak Partinin TEK BAŞINA KAZANDIĞI Ankara – İstanbul- Adana- Antalya vb. bir çok Büyükşehiri bir bir kaybediyordu. Hatta yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde ilçe belediyelerde de seçim yenilenmiş olsaydı Fatih, Bahçelievler, Üsküdar ve Silivri gibi en az 10 İlçe belediyesi Millet İttifakına geçmiş olacaktı.

Önümüzdeki 2023 Seçimlerinde ise artık Ak Parti + Mhp + BBP yetmiyor olacak ki ufak tefek ne kadar parti varsa İTTİFAK GÖRÜŞMESİ yapıyorlar. Hatta bu kez şartları da yok ve sunulan tüm şartları da şimdilik tamam diyerek kabul ediyorlar. Hatta 2018 yılında olduğu gibi Cumhur İttifakında sadece İKİ PARTİ yani Ak Parti ve Mhp logosu olacak şartları da yok. Bu kez Cumhur ittifakında dört partinin logosu olacak. Ancak kritik yerlerde kıl payı ile vekil kazanılan seçim bölgelerinde YRP ve BBP seçime girmeyecek.

Ak Parti + Mhp + BBP + Yrp logoları olacak, hatta gene de yetmiyor; Hüdapar- Dsp- Anap ve daha ismini bile duymadığımız bir çok partiye ittifak ve iltihak önerisi yapmak durumunda kalıyorlar.

Sizce bu durum neden acaba? Yoksa seçimi kaybettiklerini gördükleri için olabilir mi?

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde devletin yetersiz kalışı, Afad ve Kızılay’ın sürekli tartışılması ve koordinasyonsuzluk hükümete karşı bakış açısını daha da netleştirmiş oldu. Özellikle binlerce binalara vermiş olduğu imar affından dolayı tepkiler çığ gibi. Devletin Adıyaman, Hatay ve Malatya’ya 3-4 gün geç müdahale etmesi bardağı daha da taşırdı. Hatta sayın Cumhurbaşkanı bu nedenle Adıyaman’da helallik bile istedi.

EYT’Yİ SONUNDA ÇIKARMAK ZORUNDA KALDI

Ak Parti 15 Yıldır EYT konusunda çok direnmiş, EYT çifte dikiş demişti ve de yan gelip yatıp para kazanma dönemi bitti bile demişti. Ve en önemlisi her seçim öncesi SEÇİM DÖNEMİ POPÜLİST DAVRANMAYACAĞIZ diyerek ne muhalefeti ne de EYT mağdurlarını dinlememişti. Ekonomik sıkıntılarda had safhaya ulaşmasına rağmen anketlerden gelen kötü sonuçlarda buna eklenince bu seçim öncesi EYT’yi çıkarmak zorunda kalıverdiler.

Peki Cumhur İttifakı neden EYT’yi tamda seçim öncesi çıkardı? Seçimi kaybettiğini gördüğü için olmasın sakın.!

2023 Ocak ayında emeklilere enflasyondan daha düşük zam vererek seçim öncesi telafi edip avantaj yakalamak isteyen Ak Parti Mart sonuna doğru en düşük emekli maaşını 5.500₺’den 7.500 TL’ye çıkardığını açıklayıverdi. Ama bu kez de 7.500 TL ve üzeri maaş alanlar isyan bayrağını çekmiş oldu.

Bu seçim öncesi daha önce ret ettikleri veya kabul etmedikleri her şeyi kabul edip oya dönüştürmek isteyecekleri artık aşikar. Çünkü anketler onlar için iç açıcı sonuçlar vermiyor. Tarafsız anket şirketlerinin yaptığı saha araştırmalarında Millet İttifakı yüzde 55, Cumhur ittifakı yüzde 45 civarında görünüyor. Cumhur ittifakında şuan tek ama seçimi ikinci tura taşımak. Bu konuda Muharrem İnce’ye psikolojik destek veriyorlar.

Ak Parti ve Cumhur ittifakı artık iyice yoruldu. Ve de tüm güveni ve heyecanı da kaybetmiş görünüyor. Bu nedenle bu seçimi kaybetmeleri hem kendilerini yenileme açısından hem de yıpranan bu iktidarın değişikliği Ülkemizde büyük bir sinerji oluşturacağından fevkalade önem arz ediyor. Bu kadar uzun süren iktidar Ak Partiyi de bir şekilde dejenere etmiş durumda. Kendi içinde dahi gruplar oluşmuş ve gruplar arası sıkıntılar had safhada…

AK PARTİYE İYİLİK YAPMAK BU KEZ OY VERMEMEKTİR!

2018 seçimlerinde Ak Parti seçimi kaybetmiş olsaydı ve Muharrem İnce Cumhurbaşkanı seçilseydi, şuan Ak Parti hem kendini yenilemiş, hemde yüzde 70 – 80 civarı oyla yeniden kazanma ihtimalini konuşuyor olurduk. Ak Parti şunu gösterdi ki: bu sistemle ve yapısıyla; değil 5 Yıl daha sittin sene iktidarda kalsa Denizler kadar GAZ bulsa, dağlar kadar ALTIN bulsa yine de bu ekonomiyi kesinlikle dü-zel-te-mez.!

Ak Partinin dinlenmesi, özellikle çıkarcı çevrelerin ayıklanması, yenilenmesi ve kendine gelip ÖZÜNE dönebilmesi için mutlaka ama mutlaka bu seçimi kaybetmesi gerekiyor. Ha bir şekilde kazandılar diyelim. Nitekim kazanabilirler de. Ancak şuna İnanın bu durumda hem Ak Partiye hem de Ülkemize çok yazık olacaktır. Bu ülkeye hizmet illa da hükümet olarak yapılmıyor. Erbakan hocamız yıllarca muhalefette kaldı ama bu memlekete yaptıkları kitaplara sığmıyor, anlat anlat bitmiyor değil mi? İktidarda kalmak için şartları zorlamak, olağanüstü çaba sarf etmek hangi parti olursa olsun kendine zarar vermesi demektir.

Ayrıca Erbakan hocamız 70 yaşına gelince sayın Tayyip Erdoğan,

“Lider 70 Yaşına gelmişse iş bitmiş demektir” demektir demişti. Allah uzun ömür versin sayın Tayyip Erdoğan’da 70 Yaşına gelmiştir ve kendi söylemiyle de siyaseten işi bitmiştir. Aslında bu sözüne binaen bile kenara çekilip 20 Yıldır yetiştirdiği gençlerden birini Cumhurbaşkanı adayı yapmalıdır.

 

Son Söz: Gelin birde Ak Partiyi muhalefette görelim. Muhalefet nasıl yapılıyor göstersin TÜM ÜLKEYE…

 

Vesselam

Yorumlar
  1. Mahmut Aydın AKDEMİR dedi ki:

    Bunlar hilenin yüz bin çeşidini geliştirdiler genede seçilmeden seçimi alabilirler Çarşamba günü İstanbul il nüfus müdürlüğüne gittim Vatandaşlık vere bölümde kuyruklar çok uzundu randevu sistemine rağmen