enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cuma Günü Hangi Dua Okunur (Peygamberimiz Cuma Günü Hangi Duayı Okurdu?)

Peygamberimiz, “Güneşin doğduğu en hayırlı gün cumadır; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır; kıyamet de cuma günü kopacaktır” (Müslim, “Cumʿa”, 18) Müslümanlar arasında Cuma günleri bayram olarak kabul edilir. Cuma günü yapılacak dua en çok araştırılanlar arasında

Cuma Günü Hangi Dua Okunur (Peygamberimiz Cuma Günü Hangi Duayı Okurdu?)
31 Mart 2023 00:03 | Son Güncellenme: 31 Mart 2023 05:52
A+
A-

Cuma günü hangi sure okunmalı? Cuma günü peygamber efendimiz ne yapardı? Zenginlik için hangi dua okunur? Cuma günü hangi ayetler okunur?

İŞTE MÜBAREK CUMA GÜNÜ DUASI

عُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ

مِ الرَّحْمَزُ اللهُ أَكْبَرُ اهْلُ الكَبْرِيَاءِ وَالْعَظَمَةِ وَمُنْتَهَى الْجَبَرُوتِ وَالعِزَّة وَوَلِي الْغَيْثِ وَالرَّحْمَةِ وَمَلِكُ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ رَبُّ الْأَرَبَارِ وَمُسَببُ الأَسْبَابِ وَاللَّهُ الْاِلهَةِ وَجَبَّارُ الْجَبَابِرَة مُبْدِى الْخَفيَّاتِ وَمُعْلِنُ السَّرَائِرِ وَالمَكْتُوبَاتِ عَظمُ المَلكو شَدِيدُ الْجَبَرُوتِ . لَطِيفُ لِمَا يَشَاءُ اللَّهُ اَكْبَر قَبْلَ كُلِّ شَى وَآخِرُهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ خَشَعَتْ لَهُ الْقُلُوبُ لَا يَقْضى في الأمور سِوَاهُ ، وَلَا يدَ بِرُ مَقَادٍ يَرَهَا غَيْرُهُ وَلَا يَمَ شَيْ دُونَهُ وَ الْقَادِرُ الحليم اللطيف الكريمُ سُحَانَهُ جَلَّ وَعَلَاهِ مَا أَعْظَمَ شَانَهُ موَاشَدَّ جَبَرُوتَهُ يُحَ الْخَلْقُ كُلُهُمْ لَهُ وَيَتَقَونَ مِنْهُ وَتَضَرَّعُونَ لَهُ أَحَاطَ بِكُلِّ شَيْءٍ عِمَا وَتَحْصَى كُلَّ شَيْءٍ عَدَدًا ه أَعْدَدْتُ الخَيْرِ كلِهِ بِسْمِ اللَّهِ وَلِلشَّرِ كُلِهِ اَعُوذُ بِاللَّهِ وَلِكُلِّ هَوْلِ لَا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَلِكُلِّ هُم وَعَمْ مَا شَاءَ اللهُ وَلكل ذَنْبِ أَسْتَغْفِرُ اللهِ وَلِكُلِّ مُصِيبَةٍ إِنَّا لِلَّهِ وَلِكُلِّ نِعْمَةَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَلِكُلِّ رَخَاءِ الشكرُ لِلَّهِ وَلِكُلِّ اعْجُوبَةٍ سُبحَانَ اللَّهِ وَلِكُلِّ ضيقٍ حَسْبِيَ اللهُ وَلِكُلِّ قَضَاءِ وَقَدَرٍ تَوَكَّلْتُ عَلَى اللَّهِ وَلِكُلِّ طَاعَة وَمَعْصِية لا حول ولا قوة الا بالله العلي العظيم

Eûzu billahi mineşşeytânirracîm.

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rahmân ve Râhîm Allah adıyla.

En büyük; Allah’tır. Ululuk ve yücelik sahibidir. Büyüklük ve İzzetin şahikasıdır. Yağmur ve rahmetin dostu, dünyanın ve âhiretin hükümdarı, efendilerin Rabbi ve sebeplerin tek sebebidir.

İlâhların tek İlâh’ı, zorluların en zorlusudur. Gizlileri oluşturan, sırları açıklayan O’dur. Melekûtu pek yüce, ceberûtu da çok şiddetlidir. Dilediğine de lütufkârdır.

Her şeyin en öncesi de en sonu da O’dur. O’ndan başka bir İlâh yoktur. Kalpler O’nun korkusuyla titrer. İşlerde O’ndan başkası hükmetmez.

İşlerin niceliğini takdir eden de O’dur. Hiç bir şey O’nsuz tamam olmaz. (0), kudret, hilm, lütuf ve kerem sahibidir.

Yüce ve ulu Allah’ı, (O’na lâyık olmayan) bütün sıfatlardan arındıririm. O’nun şânı ne yücedir! O’nun gücü ne şiddetlidir!

Yaratılanların hepsi O’ndan korkar, O’na yalvarır ve O’nu övgü ile yücelerler. O’nun ilmi her şeyi kapsar. Her şeyin sayısını O bilir.

Hayırlı işlerin hepsine;

Bismillah (Allah’ın adıyla) başlarım, şerlerin hepsine de: Euzü Billâh (Allah’a sığınırım) Her korku da; Lâ ilahe illallah (Allah’dan başka ilah yok), her hüzün ve kederde; Maşâallah (Allah’ın dilediği olur), her günaha; estağfirullah (Allah’ım bağışla), her musîbet için; İnnâ lillah (Hepimiz Allah içiniz), her nimette; elhamdulillah (Hamdlerimiz Allah’adır), her bolluğa; eşşükrü lillah (Şükürlerimiz Allah’adır), her şaşılacak şey için; sübhanallah (Allah’ı yücelerim), her darlık için; hasbiyallah (Allah bana yeter), her kaza ve kadere; tevekkeltü Alellah (Allah’a tevekkül ettim), her itaat ve isyanda; “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah-il aliyyil azîm” (Yoktur hiçbir güç ve kudret, yüce ve ulu Allah’ınkinden gayri) derim.

Rabbimiz! Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz.

Ey Allah’ım! Muhakkak ki Sen, af edicisin. Affı seversin. Bizleri de affet!” Amin.

Yorumlar
  1. Okuyucu dedi ki:

    Amin, Hayırlı Cumalar