enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cihat Yaycı: “Tam Bağımsız bir KKTC İçin Çalışılmalıdır.

Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Doç.Dr. Cihat Yaycı KKTC hakkında “Tam Bağımısız bir KKTC için çalışılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Cihat Yaycı: “Tam Bağımsız bir KKTC İçin Çalışılmalıdır.
8 Mart 2021 15:26
A+
A-

Bahçeşehir Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi  Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den dışlanmak istendiğini ifade ederek, “Türk’süz bir Kıbrıs, Türkiyesiz bir Doğu Akdeniz oyunuyla karşı karşıyayız” dedi. Yaycı, “Türkiye’nin deniz yetki alanı demek KKTC’nin deniz yetki alanı demektir.” değerlendirmesiyle uyarı ve önerilerde bulundu.

DOĞU AKDENİZ’DE İTTİFAKI GENİŞLETMELİYİZ

“Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de diğer devletler ile deniz yetki alanı paylaşımı anlaşması imzalaması durumunda, anlaşma imzalandıktan sonra KKTC ile bir ortak kullanım anlaşması imzalayarak kazanılan deniz alanlarının KKTC ile ortak kullanımda olduğunu ifade eder”  diyen Yaycı, “Böylece Türkiye’nin kazancı KKTC’nin kazancı olur. Bu durumda iki sonuç ortaya çıkar. Birincisi Türkiye kazanınca KKTC de kazanır. İkincisi  şu anda sözde GKRY’ye ait olan alanlar, KKTC ile ortak kullanıma dair imzalanan anlaşma sonrasında, KKTC tarafından bu şekilde kazanılmış olur, ve GKRY’nin oyunu bozulur” dedi.

Bahçeşehir Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi  Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı son olarak şunları söyledi:“Türkiye tarih boyunca her zaman adil bir yaklaşım sergilemiştir. Türkiye hak ve menfaatlerini korurken, aynı zamanda Kıbrıs Türklerinin de haklarını ve menfaatlerini korumaktadır. Kıbrıs Türkleri arasına zaman zaman nifak ve fesat sokmak isteyenler olabilir. Bunlara itibar edilmemeli ve tam bağımsız Kıbrıs Türk devleti olunması için çalışılmalıdır. Bu devletin refahı denizlerine sahip çıkmasından geçer. Bunu da ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de deniz yetki alanlarına sahip çıkma mücadelesinde başarıya ulaşması sağlar. Kilit slogan şudur; Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sırt sırta, omuz omuza Türk’süz bir Kıbrıs, Türkiye’siz bir Doğu Akdeniz oyununu bozacaktır. Türk’süz bir Kıbrıs, Türkiye’siz bir Doğu Akdeniz oyunuyla karşı karşıyayız.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.