enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Cep telefonunuzu asla pirince koymayın!

Cep telefonlarını insanlar ıslanma ihtimaline karşı onları pirincin içine koyarlar. Bu hareketin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Cep telefonunuzu asla pirince koymayın!
1 Haziran 2022 06:03 | Son Güncellenme: 1 Haziran 2022 06:49
A+
A-

Cep telefonlarını insanlar ıslanma ihtimaline karşı onları pirincin içine koyarlar. Bu duyduğumuz, öğrendiğimiz ve yaptığımız bir şey. Ama böyle bir şey nereden geldi? Howtogeek’e göre, 2007’de bir Lifehacker yazısı , pirinç hilesini daha iyi bilinen yapan şeydi. Temel olarak, akıllı telefonlardan önce var.

Ancak, howtogeek kesinlikle hiçbir şey yapmadığına dikkat çekiyor. Pirinç bazı nem emme özelliklerine sahip olabilir, ancak bunlar çok küçüktür. Ve akıllı telefonun içindeki nem olan ana sorunu çözmez.

Su önemli ölçüde nüfuz etmemişse ve sadece kurumasına izin verirseniz, onu kurtarırsınız. İnsanlar genellikle suyu toplayanın pirinç olduğunu düşünürler, ancak pratikte sadece kurumaya bıraktıkları gerçeği daha fazla suçlanır.

Genel olarak su kazalarında yapmanız gereken, onu kapatıp pil veya SIM tepsisi gibi yerinden çıkan tüm bileşenleri hemen çıkarıp kurumaya bırakmaktır. Kapaklardaki suyu çıkarmak için basınçlı hava kullanabilirsiniz, ancak bu, cihazın içindeki su için hiçbir şey yapmaz. Orada açıp %90 + izopropil alkol ile geçirmeniz veya bir fanın önüne yerleştirmeniz gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.