enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bu Millet! Enflasyonu Çıkarken Hissettiği gibi, Düşerken de Hissedecek mi?

2021 Yılının son yarısında başlayan yüksek Enflasyon 2022 yılının tamamında devam etmiş ve hükümetin aldığı hiç bir önlem enflasyonu durdurmaya yetmemişti. Yüksel Enflasyon hala devam ediyor.

Bu Millet! Enflasyonu Çıkarken Hissettiği gibi, Düşerken de Hissedecek mi?
15 Ocak 2023 10:31 | Son Güncellenme: 15 Ocak 2023 10:32
A+
A-

Peki Enflasyon Nedir?

Enflasyonu, genelde hepimiz fiyat artışı olarak adlandırırız. Ancak bu tam olarak doğru sonuç vermiyor. Aslında, Enflasyon, mal ve hizmetlerin fiyatlarının genel anlamda sürekli olarak artma eğiliminde olmasına denir. Yani son 1.5 yıldır yaşadıklarımıza denir. Sadece tek bir ,iki üründe fiyat artışının olması enflasyon anlamına gelmez. Enflasyon söz konusu olduğunda 1 yıl önce 100 TL’ye aldığınız çok sayıda ürünü bugün bundan daha yüksek fiyata alacağınız anlamına gelir.

Aslında bizlerde son 18 aydır bir gün önce aldığımız hiç bir ürünü ertesi gün bile aynı fiyata alamadık maalesef. Bu süreç hala devam ediyor.

SİZCE YILLIK ENFLASYON YÜZDE 85 Mİ?

2022 Yılında açıklanan enflasyon oranı tartışmalara neden olmuştu. TUİK yüzde 85 açıklarken, ANAG tarafından açıklanan enflasyon ise yüzde 200’ler civarındaydı.

Enflasyonun yüzde 85 olması demek ürünlerdeki fiyat artışının bir üründe yüzde 100 iken diğer bir üründe ise yüzde 70 olması gerekir. Toplamda çıkan 85 rakamı ise genel ortalama olması gerekiyor.

Şimdi vicdanımıza sorarak cevap verelim. Geçen yıl hangi üründe yüzde 70 artış olmuş olabilir. Bence hiç bir üründe olmamıştır. 5 TL’ye aldığımız bir ürün artık 20 TL, 6.90 TL civarında olan salça bugün 35 TL, 5 kilo şeker 25 TL iken bugün 120 TL civarında, 20-25 TL aralığında olan bir kilo çay bugün 80 TL civarında, 6 TL olan mazot 25 TL, 1.5 TL olan ekmek bugün 5 TL, 12 TL olan 5 kilo un bugün 55 TL civarında…

Yani aşağı yukarı tüm ürünlerde yüzde 200 ile 500’lere varan artışlar var iken Enflasyonun düşük gösterilmesinin tek nedeni emekli ve memurlara verilecek zam oranları için diye düşünüyorum. Bu şekilde de milyonlarında hakkı bir şekilde yenmiş oluyor..!

PEKİ ENFLASYON ÇIKARKEN HİSSETMEYEN KALDI MI?

Enflasyon çıkarken hepimiz iliklerimize kadar hissettik. Hatta daha da hissetmeye devam ediyoruz. Bir gün önce aldığımız bir ürünü ertesi gün aynı fiyata alamadık bir türlü. Yani enflasyon yükselirken her anını canımız hatta cebimiz yanarak, tutuşarak hissettik hepimiz. Çoğu zamanda marketlerde ürün bulamayarak ta hissettik değil mi? Şimdi soru şu: Enflasyonu çıkarken hissedebiliyorsak peki inerken de hissedebilecek miyiz?

PEKİ ENFLASYONU DÜŞERKEN HİSSEDEBİLECEK MİYİZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye bakanı Nebati hatta tüm hükümet ve Ak Parti yetkileri 2023 Ocak ayından itibaren Enflasyonun düşmeye başlayacağını belirtmişlerdi. Dedikleri gibi enflasyon düşer mi çokta emin değilim ancak burada şunu sormak ve de öğrenmek istiyorum.

Enflasyon düşerken biz vatandaşlar bu düşüşü hissedecek mi? Enflasyon çıkarken her üründe fiyat artışı olmuştu. Enflasyon inerken de her üründe fiyat düşüşü olması gerekmez mi peki? Veya fiyatlar sabit kalır milletin maaşları artar ve alım gücü artmış olur bu şekilde de millet enflasyonun düşüşünü hissedebilir.

Bir ekonomi uzmanı yanlış hatırlamıyorsam şöyle demişti; Bu hükümetin enflasyon düşecek söylemi şu şekilde olacaktır. Enflasyon yüzde 85’ten yüzde 60’a düşse bile bir ürünün fiyatı 100 TL iken 120 TL’ye çıkacaktır. Peki böyle bir enflasyon düşüşünden kime fayda gelecektir?

Enflasyonu düşürmenin tek yolu ÜRETMEKTİR. Gerisi fasa fisodur.

Bu Millet! Enflasyonu Çıkarken Hissettiği gibi, Düşerken de Hissedecek mi?

ZAMLAR 2023’TE DE DEVAM EDİYOR

Dün zincir marketlerden birine girdim. Birde ne göreyim? Daha önce 117 TL olan 1 kilo Kaşar peynir 142.5 TL oluvermiş. Peki hani enflasyon düşecekti? Hani fiyat artışları artık olmayacaktı? Hani sabit fiyat uygulaması olacaktı? Tabi diğer ürünlere bakamadım ama kaşar peynire yüzde 20 zam gelince tüm süt ürünlere gelmiş demektir. Hani Ocak ayından itibaren düşecek enflasyon peki?

 

AK PARTİ TBMM’DE BÜYÜK BİR FELAKET SON ANDA ÖNLENDİ!

İyi Parti’nin emeklilerin en düşük maaşı asgari ücret gibi 8.500 olsun teklifi TBMM Genel Kurulunda ilginç bir şekilde ret edildi.

TBMM’inde en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasına ilişkin verilen önergeye muhalefet partileri destek verdi. Bu sırada salon dışında bulunan Ak Partili vekiller Genel Kurul salonuna koşarak girip önergeye ret verdiler ve en düşük emekli maaşı 5.500 TL’de kalmış oldu. Bu şekilde Ak Partili vekiller büyük bir FELAKETİ! son anda salona koşarak gelerek önlemiş oldular.! Emeklilere yüzde 30 verilmesinin sebebi Mart veya Nisan başı gibi bir yüzde 20 daha verip seçim öncesi avantaj yakalamak için emekliye ve memura şimdi düşük zam verdiklerini düşünüyorum.

AK PARTİ METAL YORGUNLUK YAŞIYOR

Hani yıllar önce İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediye başkanları başta olmak üzere “METAL YORGUNLUK” bahanesiyle görevden uzaklaştırmışlardı ya şimdi parti olarak bu millet Ak Partiyi aynı sebeple görevden uzaklaştırması gerekiyor.

Bu yeni zamlar Hükümetimizin enflasyonla mücadele etme takatinin kalmadığının kanıtıdır. Yaptıkları veya yapacakları hiç bir model bu ekonomik krizi çözmeye yetmeyecektir. Zaten bunu kendileri de bildiği için ya zincir marketleri ya da dış güçleri suçluyorlar. Hele birde seçimi kazanırsalar işte o zaman yandığımızın tam resmidir. 20 yıldır hiç bir şeyi düzeltemeyip hatta daha da bozup ta bunları seçimden sonra düzelteceklerine inanmak akıl karı değildir. Artık Ak Parti hükümetinin dinlenmesi ve fabrika ayarlarına dönmesi ve “METAL YORGUNLUKLARININ” gitmesi için kesinlikle muhalefete düşmesi gerekiyor.

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.