enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Nâziât Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Nâziât Sûresi; Mushaftaki sıralamada yetmiş dokuzuncu, iniş sırasına göre seksen birinci sûredir. Nebe’ sûresinden sonra, İnfitâr sûresinden önce Mekke’de inmiştir.

Nâziât Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları
15 Ocak 2023 06:36 | Son Güncellenme: 13 Ocak 2023 11:46
A+
A-

Nâziât ne demek?

Mekke döneminde inmiştir. 46 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “en-Nâzi’ât” kelimesinden almıştır. Nâzi’ât burada, “ruhları çekip alan melekler” demektir. Sûrede başlıca, tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve hesap konu edilmektedir.

Nâziât Sûresinin Konusu

Sûrede ağırlıklı olarak kıyamet halleri, hesap, ceza ve mükâfat konuları, Allah’ın birliği, peygamberlik ve öldükten sonra dirilme gibi inanç esasları ele alınmış; bu arada Hz. Mûsâ ve Firavun kıssasından bir kesite yer verilmiştir.

Nâziât Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Faydası, Gizemi ve Sırları

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Kim, Nâziât sûresini (vird olarak) okursa, onun (mahşerde) duruşu ve hesap vermesi bir namaz vaktinin miktarı kadardır. Sonra o kıyamet gününde cennete girer.” (Beyzâvî)

Bu sûreyi okuyan kişi, cennete sevinçle girer.

Bu sûreyi, her gece okuyan kimse, ölüm acısını duymadan ve son nefesini Kelime-i Tevhîd ile kapamak sûreti ile imân ile âhirete göçme şerefine erer.

Bu sûreyi, düşmanın yüzüne okuyan kimse, onun şerrinden emin olur.

Mufassal grubu sûreler içinde yer alan Nâziât’ın Hz. Peygamber tarafından Meâric sûresiyle birlikte namazın bir rek‘atında okunduğu rivayet edilmiştir (Buhârî)

“Allah, Ve’n-Nâziât sûresini okuyan kimseyi kabrinde ve kıyamet gününde farz bir namazı kılacak kadar tuttuktan sonra cennete koyar” meâlindeki hadisin (Zemahşerî)

Nebe’ (Amme) Sûresinin Faziletleri, Anlamı, Şifası, Konusu, Gizemi ve Sırları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.