enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bir İlişkide Nasıl İletişim Kurulacağına İlişkin 5 İpucu

Daha sağlıklı bir ilişki için iletişim becerilerinizi geliştirmek emek ister. İyi bir ilişkinin temeli etkili bir iletişimdir. Birazdan bahsedeceğimiz  ipuçlarını uygulamak, ilişkinizde sağlıklı bir dinamik oluşturmanıza ve sizi daha da yakınlaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Bir İlişkide Nasıl İletişim Kurulacağına İlişkin 5 İpucu
9 Ocak 2024 13:26
A+
A-

Bir İlişkide Nasıl İletişim Kurulacağına İlişkin 5 İpucu

Siz ve partneriniz daha çok dinlemek ve orada bulunmak için çaba harcadığınızı hissederseniz, ikiniz de daha çok takdir edildiğinizi ve önemli olduğunuzu hissedeceksiniz. İşte Kastamonu Haber ekibimizin hazırladığı  İpuçları…

Aktif Dinleme Pratiği Yapın

İletişim kurarken anlamak için dinlemek çok önemlidir. Çoğu insan sadece dinler ve söylemek istediklerini düşünür, ancak anlamak için dinlemek, varsayım olmadan açıklamaya izin verir. İletişim deyince aklımıza sadece konuşmak gelebilir, oysa o aynı zamanda dinlemekten de ibarettir. Sadece kelimelere değil, partnerinizin paylaştığı mesaja da odaklanın.

Olayları Değil, Düşüncelerinizi ve Duygularınızı Paylaşın

Eğer ilk seferde anlatılan durumdan hoşlanmadıysanız, ikinci seferde de hoşlanmayacaksınız. Birçok çift aynı hikayeyi tekrar tekrar anlattıkları için tartışmaya girerler. Etkinliği bağlam olarak kullanmakta sorun yoktur, ancak nasıl hissettiğinizi ve gelecekte nasıl hissetmek istediğinizi paylaşmak çok daha önemlidir. Partnerinizle duygusal olarak bağ kuruyorsunuz, dolayısıyla bu bağa sahip olmak için duygularınızı paylaşmanız gerekiyor.

Asla Mutlak Şekilde Konuşmayın

“’Bunu asla yapamazsın’ veya ‘sen asla böyle değildin’ gibi şeyler söylemekten kaçının. Bu ifadeler genellikle yanlıştır ve yalnızca iletişimi kesmeye ve olumsuz duyguları beslemeye hizmet eder. Bunun yerine, değiştirilmesini veya ele alınmasını istediğiniz belirli davranışlara veya olaylara odaklanın.

Konuşurken Doğrudan ve Spesifik Olun

Çoğu zaman, ilişkilerimizde paylaştıklarımıza birçok detay ekleriz. Partnerinizin sizi ve neye ihtiyacınız olduğunu anlamasını istiyorsanız, bu, abartıyı ortadan kaldırmanıza ve paylaştığınız şey konusunda doğrudan ve spesifik olmanıza yardımcı olur.

Açıklama İsteyin

Bir sohbette olduğunuzu ve diğer kişinin ne dediğini anlamadığınızı fark ettiğinizde, daha fazla bilgi edinmek için sorular sorun. Eğer açıklama isterseniz, diğer kişinin ne demek istediğini tahmin etmek için çok az zaman bırakırsınız ve en kötüsünü varsayma riskini azaltırsınız. Bu, herhangi bir boşluğu kendiniz doldurmamanız ve yanlış bir anlatı yaratmamanız açısından faydalıdır. Soru sorduğunuzda karşınızdaki kişiye ne demek istediğini açıklama şansı vermiş olursunuz ve bu daha fazla bağ oluşmasını sağlar.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.