enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesinde Okunacak Dua

Peygamber Efendimiz’in Ramazan ayının son on gecesinde aranılmasını istediği Kadir Gecesi, güçlü bir tespit olarak 27’nci gecede idrak ediliyor. Kadir Gecesi duasını Peygamberimiz şöyle öğretti…

Bin Aydan Daha Hayırlı Olan Kadir Gecesinde Okunacak Dua
7 Mayıs 2021 09:50
A+
A-

Kadir Gecesi, insanın, yaratıldığı günden beri kendisine sorduğu “Nereden geldim?” Niçin geldim?” ve “Nereye gideceğim?” sorularına cevap veren Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gecedir.

Kur’an-ı Kerim’in 97. Sûresi olan Kadir Suresi‘nde Kur’an’ın bu gecede indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğu ifade edilir. Ramazan ayının içinde olduğu kesin olarak bilinse de hangi gecesi olduğu net bir şekilde bildirilmeyen bu geceyi ihya etmek, içinde Kadir Gecesi olmayan bir ömrü ibadetle geçirmek gibidir.

PEYGAMBER EFENDİMİZ KADİR GECESİ’Nİ NASIL İHYA ETMİŞTİ?

Hz. Peygamber (s.a.v) bu geceyi ihya etmekleri için ailesini ve ashâbını teşvik etmiş, bu gecenin özellikle de Ramazan ayının son on veya yedi günündeki tek gecelerde aranmasını istemiştir. Peygamber Efendimiz de Ramazan ayının son on gününü camide itikâfla geçirerek Kadir Gecesi’ni ihya etmek için azami gayret göstermiştir.

 

Âişe Annemiz radıyallahu anhanın “O gece bildiğim bir gece olursa ne yapayım ya Resûlullah?” şeklindeki sorusuna Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem şu duayı okumasını tavsiye buyurarak cevap vermiştir:

“Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa’fü anni.”

Anlamı: “Allah’ım Sen affetmeyi seviyorsun, Sen çok affedicisin, beni de af buyur.”

Bu, Kadir Gecesi’ni ağırlıklı olarak yaşanabilmesi anlamına gelmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.