enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Belediye Makam Odalarında Asılı Cumhurbaşkanının Resmi Neden İndiriliyor?

Chp’li belediye başkanları makam odalarında bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait fotoğrafları bir bir kaldırmaya başladılar. Önce Trabzon Ortahisar belediyesi, şimdi de Kastamonu Belediyesi ve devamı da gelecek gibi.

Belediye Makam Odalarında Asılı Cumhurbaşkanının Resmi Neden İndiriliyor?
14 Nisan 2024 11:59 | Son Güncellenme: 14 Nisan 2024 12:11
A+
A-

Bu duruma bahane olarak ta tarafsız bir Cumhurbaşkanı olmadığı ve Ak Parti Genel Başkanı olduğu için indirdiklerini belirtiyorlar.

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Belediye Başkan’ı Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resminin odasından kaldırılması hakkında:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir yandan Cumhurbaşkanıdır ama öbür yandan da AK Parti Genel Başkanı’dır.

Sadece Cumhurbaşkanı kimliğiyle olmuş olsaydı o resim orada durur kaldırılmazdı” dedi.

Peki Haklılar mı?

Bence Haklılar

Tarafsız olması gereken bir makam, seçimlere saatler kalana kadar, muhalefetin kaybetmesi için çaba sarf ediyorsa, muhalefete ve adaylarına olmadık sözler söyleyebiliyorsa, onları terörize ediyorsa ki hem de çok rahat ediyor, onlarda kazanınca Cumhurbaşkanının fotoğrafını niçin indirmesinler ki?

Zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının valilik, emniyet, kaymakamlık, jandarma gibi kamu kurumlarında kullanılması için eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2018 yılında bir genelge yayınlamış. Genelgede Erdoğan’ın fotoğrafının İçişleri Bakanlığı’na bağlı tüm devlet kurumlarında kullanılması talimatı yer alıyor. Yani bir kanun yok bu konuda…

 

AK PARTİ RÜZGAR EKTİ FIRTINA BİÇECEK!

Ak Partili meclis üyeleri de bu duruma tepki gösteriyorlar. Peki her yerden T.C tabelaları inerken niçin tepki göstermediniz de, şimdi Cumhurbaşkanının resmi iniyor diye tepki gösteriyorsunuz?

Veya şöyle düşünelim: Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel veya Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı seçilse, belediye başkanlarınız makam odalarına bu isimlerin fotoğraflarını asar mıydı?

Asarız ve asarlardı diyenler kesinlikle yalan konuşuyordur.

Yıllardır Atatürk ve İsmet İnönü üzerinden güdülen siyaset tarzı, devran tersine dönünce sizin başınıza da gelecekti, nitekim gelmeye başladı da…

CUMHURBAŞKANI PARTİSİZ OLMAK ZORUNDA

Cumhurbaşkanlığı makamı kesinlikle “TARAFSIZ” olmalıdır. Cumhurbaşkanı siyaset üssü olmalı ve 85 Milyonun Cumhurbaşkanı olmalıdır. Herkesi ve her kesimi kucaklamalıdır. Seçim zamanları tarafsız olmalıdır. Sadece kazananları tebrik etmelidir.

Mübarek Bayramda bile Muhalefet Parti liderleriyle bayramlaşmayan bir Cumhurbaşkanı nasıl olurda herkesin Cumhurbaşkanı olarak kendini kabul ettirebilir ki?

Yerel seçimlerde bile 81 il, 970 ilçe bilmem kaç beldede seçimlere giren muhalefet adayları karşılarında ama bilbordlarda, ama mitinglerde hep Cumhurbaşkanını gördüler de. Doğal olarak ta makam odalarına rakiplerinin resmini asmak istemiyorlar.

Onun için getirilen bu PARTİLİ BAŞKANLIK modeli kesinlikle bize uygun değildir. Biran önce değiştirilip TARAFSIZ BİR CUMHURBAŞKANI modeline acilen geçilmelidir.

AK PARTİLİ BELEDİYELER BORÇ İÇİNDE

AK Parti’den CHP’ye geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde yeni belediye başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AK Partili yönetimden devraldıkları borcu, astırdığı bir afişle halka duyurmuş.

Borç da borç ama:

Tam 11 milyar 130 milyon 969 bin Türk Lirası.

Eski Para ile 11 KANTRİLYON 130 MİLYAR 969 MİLYON

Yani 350 MİLYON DOLAR

Yine Ak Partiden, CHP’ye geçen Ankara Kahramankazan’da CHP’li Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, maaşları kendi cebinden ödemiş:

“Belediye kasasında para yoktu. Kendi imkanlarım dahilinde belediyemize 9 milyon TL vererek personel maaşlarının ödenmesine katkıda bulundum” dedi.

SEÇİMLERDEN ÖNCE UÇUYORDUK SEÇİMDEN SONRA YERE ÇAKILDIK

Seçimden önce tüm imkanlara rağmen Ak Partili belediyelerin tamamının borç içinde olduğunu yazmıştım. İşte bir bir ortaya çıkmaya başladı.

İMF’YE BORÇ VERİYORDUK AMA ARTIK BORÇ ALIYORUZ! (AK PARTİ DEMEK BORÇ VE FAİZ DEMEK)

Dünya bankasıyla yapılan anlaşma yürürlüğe girdi. İlk etapta 17 milyar dolar sonrasında ise Dünya Bankası, Türkiye’ye ilave 18 milyar dolar finansman sağlayacak.

Toplamda 35 milyar dolar para alacağız.

Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine kürkçü dükkanı oldu.

Mehmet Şimşek, müjde verir gibi 3 yıl içinde 35 milyar dolar borç alabileceğimiz programın onaylandığını söylüyor.

Dün IMF’ye borcu bitirdik diye övünenler, SHOW yapanlar bugün Dünya Bankası’ndan borç almakla övünür hale geldiler.

Hani Gabardan çıkan petrol ve Karadenizden çıkan gaz, hani TOGG, hani İHA ve SİHA üretip dünyaya ihraç ediyorduk ve DÜNYA LİDERİ OLACAKTIK?

Ve Türkiye uçacaktı hani ne oldu?

AK PARTİ İDDİALARINDAN VURULMAYA DEVAM EDİYOR.!

Vesselam

Yorumlar
  1. Ahmet Alo dedi ki:

    37Haber CHP temsilcisi sizsiniz sanırım 🙂