enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Azerbaycan Öğretmenleri İstanbul’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği ve Kastamonulu hemşehrimiz girişimci Fatih Sezgin’in firması Departure Delux

Azerbaycan Öğretmenleri İstanbul’a Çalışma Ziyareti Gerçekleştirdi
2 Şubat 2024 12:07 | Son Güncellenme: 19 Şubat 2024 23:13
A+
A-

  Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği’nin girişimi ve Departure Delux organizasyonu ile İstanbul Doğuş Üniversitesi, İstanbul Topkapı Üniversitesi ve Şehit Fikret Metin Öztürk İlkokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen “Eğitimde Yeni Trendler – İstanbul Eğitim Forumu 2022″ 21-25 Mart 2022 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Forumun amacı, iki ülke arasındaki eğitimcilerin birbirini tanıması, öğretim sürecini ve eğitimdeki yenilikleri tartışması, görüş ve deneyim alışverişinde bulunması için bir fırsat yaratmaktı. Foruma Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği 48 Azeri eğitimci ile katıldı. Foruma Bakü, Gence, Lenkeran, Salyan, Tovuz, Fuzuli, Beylagan, Salyan, İmişli, Hocavend okullarının müdürleri, daire başkanları ve öğretmenleri katıldı.

Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği’nin 2020 yılında bir grup eğitimcinin girişimiyle kurulduğunu belirtmek gerekir. Azerbaycanın tüm şehirlerinden ve bölgelerinden 5.000’den fazla eğitimci bu derneğe yani AMA’ya üyedir. “Azerbaycan Aydınlanmacılar Derneği’nin ne yapıyorsak, sevgiyle, eğitim ve toplum için dürüstçe yapıyoruz. Amac, Azerbaycan’da eğitimci adına saygı ve ilgiyi artırmak, eğitimler, seminerler, web seminerleri, yerel ve uluslararası alanda deneyim alışverişi yapmaktır” açıklaması yaptı.

 

Faaliyetlerini başaralı bir şekilde sürdüren Departure Delux Firmasının sahibi Fatih Sezgin ise “ Turizm’in her alanında faaliyet göstermeye ve Ülkemize yeni kazanımlar eklemeye devam ediyoruz. Bu bağlam da Kardeş Ülke Azerbaycan’dan gelen Eğitimcilerimizi İstanbul’da misafir ederek organizasyonlarına destek oluyoruz. Bundan sonra ki programlarımıza Anadolu’da ki Üniversitelerimizi de ekleyerek devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.