enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

AYT ve TYT İçin Sınav Duası (YKS Sınavında Başarılı Olmak için Dua)

Dua’nın sözlük anlamı ile dua “çağırmak, seslenmek, istemek, yardım talep etmek” demektir. Dinî bir terim olarak ise, insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddî ve manevî isteklerini O’na arz etmesidir. Temeli, insanın Allah’a hâlini arz etmesi ve O’na niyazda bulunması olduğuna göre dua, Allah ile kul arasında bir irtibattır. AYT ve TYT YKS Sınavında Başarılı Olmak için yapılacak duaları sizler için derledik

AYT ve TYT İçin Sınav Duası (YKS Sınavında Başarılı Olmak için Dua)
14 Haziran 2023 10:00 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2023 09:57
A+
A-

Sınavda öğrencinin başarılı olması için okunacak dualar

Sınava girerken mutlaka abdest almalıyız. Peki sınavda yardım kimden talep edilir? Elbette bizleri yaratan Allah’tan… Elbette biz çalışacağız, gereğini yapacağız ve sonra Yaratana yalvaracağız.

Üniversite sınavı YKS’ye girecek tüm öğrencilerimiz artık heyecandan ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Sınav zamanı geldi çattı. Artık sınav için sadece dua zamanı. Yüce Rabbim hepsine zihin açıklığı başarı nasip etsin Amin..

YKS yani AYTve TYT İçin Sınav Duaları araştırılmaya başlandı. YKS Sınavında Başarılı Olmak için sene boyunca çalışan öğrenciler artık hem kendileri hem de aileleri hangi duayı edersek kabul olur derdine düşmüş durumdalar. Sınav duası olarak en çok bilinen ve okunan dua ise şöyledir:

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâ na`büdü ve iyyâkenesta`în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ”. Ayrıca bu duanın sınava girmeden önce 19 defa okunması gerekiyor.

İşte Sınav öncesi okunacak dualar:

Dedik ya elbette önce derslerine çalışacaksın, sonra ALLAH’A tevekkül edeceksin dualarınıda yapıp sınavlara, büyük bir manevi motvasyonla,huzurla gireceksin.

Bismillahirrahmanirrahim, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün. İyyâke na’büdü ve iyyâkenesta’în. İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ.” On dokuz defa okunacak.

-“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere) (İsra suresi 80. ayet)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”

-“Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli ” (10 Kere)

ANLAMI: “Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle.”

Rabbim! Girilecek yere doğrulukla girmemi, çıkılacak yerden de doğrulukla çıkmamı sağla, bana tarafından yardımcı bir güç ver!”

-“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.” (10 kere)

ANLAMI:”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah’ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.”

-Bu dua her an, her zaman, mubah olan herhangi bir işe başlarken okunur. Mesela Kur’an-ı kerim öğrenmeye başlarken, yazı yazarken, sınava girerken, dine aykırı olmayan her işe başlarken söylemek iyi olur. Yapılan işin kolay gelmesi, zor gelmemesi ve hayırla neticelenmesi için dua etmiş oluyoruz.

-“Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi’l-hayr”

ANLAMI:“Rabbim! kolaylaştır zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır”

-“Allahümme hır li vehter li.Vela teklini ala ihtiyari.”

ANLAMI: Allah’ım! Bu işi bana hayırlı kıl ve bu işi bana nasip eyle! Allah’ım beni kendi başıma bırakma.(Tirmizi,De’avat,90)

-Rabbi zidni ilmen ve fehmen ve el-hıkni bi’s salihin.Rabbişrahli sadri ve yessir li emri vahlü’l-ukdeten min lisani yefkahu kavli. Ya Hafız, Ya Rakib, Ya Nasır, Ya Allah. Rabbi yessir ve la tüassir, Rabbi temmim bi’l hayr. (Sınava girmeden önce 3,5,7 defa okunur)

Rabbim! İlmimi ve anlayışımı arttır ve beni salih kullara dahil eyle. Rabbim! Göğsümü aç, işimi kolaylaştır ve dilimdeki bağı çöz ki sözümü anlasınlar. Ya Hafız Ya Rakib Ya Nasır Ya Allah. Rabbim kolaylaştır, zorlaştırma; Rabbim! İşimi hayırla tamama erdir.

İmtihana (Sınava) girerken şu dua okunur:

“Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (10 Kere)

Sınav başlayınca da hemen şu dua okunur:

“Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû.” (10 kere)

Allahım! Yalnız sana ibadet ederiz ve yalnız senden yardım dileriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.