Aspirinin Hammaddesi Söğüt Ağacının ve Yaprağının İnanılmaz Faydaları (Kanser, Stres, Egzama, Uykusuzluk…)
Söğüt ağacının kabuğu olan söğüt kabuğu, yüzyıllardır ağrı kesici olarak kullanılmaktadır. Söğüt kabuğundan yapılan ilacın etken maddesine salisin adı verilir.
Bazı insanlar, özellikle kronik baş ağrısı veya sırt ağrısı yaşayanlar, aspirine alternatif olarak söğüt kabuğu kullanırlar. Bazı ürünlerde kilo vermeye yardımcı olmak için söğüt kabuğu da kullanılır.
Söğüt ağacının özellikleri nelerdir? Söğüt ağacı neyi temsil eder? Söğüt ağacı nerede yetişir? Söğüt ağacı kaç yılda büyür? Willow leaf tea benefits, Benefits of willow bark for skin, Willow bark extract, Söğüt Kabuğu hangi hastalığa iyi gelir? Söğüt ağacı nerelerde kullanılır? Söğüt ağacından hangi ilaç yapılır? Salkım söğüt ne işe yarar?
Kastamonu Haber merkezimizin araltırıp hazırladığı sağlık bilgilerine göre; 2-3 yaşındaki söğüt ağaçlarının dallarından elde edilir. Avustralya ve Antarktika hariç dünyanın her yerinde söğüt ağaçları ve çalılar yetişir. Beyaz söğüt ve siyah söğüt, tıbbi olarak kullanılan en yaygın söğütlerden ikisidir.
Kastamonumuza ait “Manda Yuva Yapmış Söğüt Dalına” türküsünün ilham kaynağı olan Söğütten; Eskiden elektrikli yayıklar yok iken köyde kullanılan yayıklar, güvlek, fişek, yağ çanağı, ağaç kaşık, ağaç kepçe, şimşir kaşıklar söğüt ağacından yapılırdı. Söğütten yapılan bu malzemeler çok su görmelerine rağmen çok dayanıklı olurlardı.
Eskiden büyüklerimiz köyde güneşten korunmak ve güneş çarpmaması için söğüt yaprağı ile korunurlardı.
SÖĞÜTÜN (SALIX ALBA) İÇİNDEKİLER NELERDİR?
Söğütte; Salisilik asit Tanen Madeni tuzlar
YAN TESİRİ: Normalde yan tesiri yoktur, fazlası sinirlere zararlıdır.
TELAFİSİ: Gül suyu ile telafi edilir.
SÖĞÜTTEN GELEN ŞİFA
1) Söğüt Ağrı kesicidir: İçinde salisilik asit olduğu için iyi bir ağrn kesicidir. Söğüt kabuğu kaynatılıp bala tatlandırılarak içilmeye devam edilir.
2) Söğüt Sarılığı Önler: Söğüt yaprağı kaynatılıp balla tatlandırilıp soğuk olarak içilmeye devam edilir.
3) Söğüt Siğile İyi Gelir: Yaprağının küld sirke ile karıştırılıp siğile sürülmeye devam edilir.
4) Söğüt ve Kanser: Söğüt ağacının kökü kanser gibi habis yaralara sürülür.
5) Uyuz ve egzama: Söğüt yaprağının suyu ile kaşınan yerler yıkanmaya devam edilir.
6) Yaralara: Söğüt yaprağı kaynatılıp lapa yapılır, yaraya vurulur.
7) Söğüt ve Mide zaafiyeti: Söğüt dalları kaynatılıp balla tatlandınılarak içilmeye devam edilir.
8) Söğüt ve Sinir bozukluğu, asabilik: Söğüt yaprakları kaynatıilıp balla tatlandınılarak
içilmeye devam edilir.
9) Söğüt ve Uykusuzluk: Söğüt yaprağı, oğul otuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılıp yatmazdan bir saat önce, 1 su bardağı içilir.
10- Söğüt ve Ayak Yorgunluğu: Söğüt yaprağı kaynatılıp ayaklar içinde bekletilir.
11- Söğüt ve Kulak ağrısı: Söğüt Yaprağının suyu kulağa damlatılır.
12- Söğüt ve Yağlı Deri: Söğüt yaprağı kaynatılıp suyu ile cilt pansuman yapılır.
TAVSIYE: Bizim hiç önem vermediğimiz, işe yaramaz deyip attığımız, kavak, söğüt gibi ağaçların bile şifa deposu olarak görünce, Allah’ ın (c.c) lütfunun şükrünü eda edemediğimizin idraki içinde olmalıyız.
Aspirin, söğüt kabuğundan elde edilmiştir. Daha doğrusu, söğüt kabuğundan icat edilmiştir.
Salisilik asit, söğüt kabuğunda bol olarak bulunur. Şu anda aspirin kimyasal olarak yapılıyor.
Japonlar, hassas kalıpları (çelik) söğüt yaprağının suyunda suluyorlar; bu da sanayicilere.
Rabbim, verdiğin nimetlere hamdolsun. (Kaynak: Alternatif Tıp ve Şifa Sofrası Kitabı Mustafa Özer)
ASPİRİN VE SÖĞÜT
1897 yılında asetil salisilik asidi Aspirini Alman kimyager eczacı felix Hoffman bulmuştur. Aspirin’in ana yapısı Söğüt ağacı yapraklarıdır. “
Söğüt Ağacının Gölgesi Bile Farklı
Söğüt Gölgesi yorgunluğa birebirdir. Yazın gölgesinde bir süre oturmanız bile çok rahatlatacaktır bedeninizi. Hatta bizim bazı büyüklerimiz söğüt ağacının altında bir iki saat yattım başımın ağrısı geçti gibi” derlerdi.
SÖĞÜT AĞACININ DİĞER ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Söğüt ağacı içerisinde salisilik asit barındırdığından Aspirin dahil birçok ağrı kesicinin içerisinde bulunur. Bu amaçla Mısırlıların ve Sümerler’in ağacın yaş yapraklarını çiğnemek suretiyle ağrı kesici olarak kullandıkları belirtilmektedir.
Söğüt ağacı yaprakları kurutularak çayı yapılıp tüketilebilir bu şekilde egzamaya iyi geldiği söyleniyor. Taze yaprakları ezilerek siğile sürülürse siğili geçirdiği tespit edilmiştir.
Kuru yapraklarıyla demlenen çay ishali bitirir. Stresi azaltır ve uykuyu düzenler.
Ayrıca söğüdün iştah açıcı özelliği vardır. Kanı doğal yollarla sulandırır. Diz ve eklemlerdeki kireçlenmeyi giderir, Vücudu zararlı (toksik) maddelerden de temizler.
Söğüt Ağacı Kabuğu Kremi
Yaklaşık 60 gram söğüt kabuğunu öğütücüden geçirin ve öğütüp bir kap içinde 500 gram sirke ile söğüt ağacı kabuğunu karıştırınız. 2 hafta kadar karışımı kapalı bir kap içinde bekletip 2 hafta sonra bu karışımı süzün ve koyu kısmı bir şişe içine alınız. Elde edilen kremi, güneş yanığı ve kas ağrıları için günde 2 defa kullanabilirsiniz.
Söğüt Ağacı Kabuğu Çayı
1 çay kaşığı söğüt ağacı kabuğunu 1 bardak sıcak suda bekletin. Yaklaşık 10 dakika bekleyen çayı süzerek farklı bir bardağa aktarın. Şifalarından yararlanmak için günde 2 fincan içebilirsiniz.