enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“Necmeddin Erbakan’ın Büyük Yanlışı”: Bu kadar kolayı varken neden zoru seçmiş ki?

İktidar Partisi Ak Partinin bir STK veya Saadet Partisi gibi veya diğer muhalafet partileri gibi Filistin için miting düzenlemesi bazı tartışmaları beraberinde getirdi. “İktidar partisi miting düzenlemez, gereği neyse onu yapar” diyenler çok daha ağır basıyor. Çünkü iktidar demek karar alma ve uygulama makamı demektir. 50 Yıl önce buna benzer bir durumda bakın Erbakan hoca neler yapmıştı? Şimdi hangisinin doğru olup olmadığını size soruyoruz.

“Necmeddin Erbakan’ın Büyük Yanlışı”: Bu kadar kolayı varken neden zoru seçmiş ki?
24 Ekim 2023 22:26 | Son Güncellenme: 25 Ekim 2023 07:00
A+
A-

1974 Yılında Kıbrıs’ta, tıpkı bugün yıllardır Filistin’de, Gazze’de, Kudüs’te olduğu gibi zulüm vardı, işkence vardı, adaletsizlik vardı. Erbakan hoca da iktidar da idi. İktidarda dediysek öyle TEK BAŞINA ve 21 yıldır falan değil haaaa. Bir yıllık iktidar ve Chp ile koalisyon hükümeti kurmuş ve Erbakan Başbakan Bülent Ecevit’in Yardımcısı…

YA NECMEDDİN ERBAKAN YA TAYYİP ERDOĞAN YANLIŞ YAPIYOR AMA HANGİSİ?

Burada daha da ilginç olan ise Necmeddin Erbakan, SİYASETE gireli, bu da bağımsız olarak henüz 5 yıl, parti kuralı ise 4 yıl olmuş, hatta birinci kurduğu partisi MNP’de Askerler ve dönemin işbirlikçileri tarafından hemen kapatılmış.

Erbakan hoca iktidarda olduğu için, YAPTIRIM gücü olduğunu çok biliyor elbette. Artık miting, eylem yapma ve Kıbrıs’takilere dua etmenin ancak “ASKERİ ÇIKARMA” yaparak kabul olacağını çok iyi biliyordu.

Çünkü zaten Kıbrıs’ta da “YILLARDIR ZULÜM SÜRÜYOR” ama yıllardır işbaşında olan T.C Hükümetleri kınamaktan başka, Kıbrıs halkının yanındayız demekten başka iş yapmamışlar.

Tabi Erbakan; DİĞERLERİ gibi HAMASET yapacak değildi.

Ya ne yapacaktı?

ELBETTE GEREĞİNİ.!

Önce partisini kapatan ASKERLERLE sessizce istişareler yaptı. Daha sonra KOALİSYON ORTAĞI Başbakan Ecevit ve Bakanlar kurulu ile istişareler yaptı. Onları konuşarak tek tek ikna etti. Bu arada RUMLARLA KONUŞARAK ANLAŞMAYI DA DÜŞÜNMEDİ hatta düşündürtmedi. Çünkü Kıbrıs’ta yıllardır süren bir ZULÜM vardı.

Önce Bakanlar kurulunda Hükümet ortağı CHP’li Bakanları ikna etti ve oylamada “KIBRIS’A BARIŞ HAREKATI” yapmak için ONAY ALDIRDI. O dönemde Bakan olan CHP’li Deniz Baykal ve Önder Sav EVET OYU verdiler ve Bakanlar Kurulunda çoğunluk “KIBRIS BARIŞ HAREKATINI” onaylamış oldu. Bakınız Erbakan kimle istişare edeceğini, kimle konuşacağını, kimi ikna etmesi gerektiğini iyi biliyor ve hepsini de tek tek başarıyordu.

Tabi işi bitmiyordu. Askerleri MOTİVE etmesi gerekiyordu. Genel Kurmay Başkanı Semih Sancar Paşayla sürekli diyalog kurup, istişareler yapıyordu. Subaylarla konuşup motive ediyordu. Yani Askerleri, YILLARDIR KONUŞMAKTAN VE KINAMAKTAN BAŞKA İŞ BECEREMEYEN T.C. HÜKÜMETLERİ GİBİ OLMADIĞINI VE KIBRIS BARIŞ HAREKATI YAPMAK İÇİN ÇOK KARARLI OLDUĞUNA İNANDIRMAYA ÇALIŞIYORDU.!

 Cennet mekan Erbakan hiç bir boşluk bırakmıyordu. Kıbrıs’a Barış harekatını yapabilmek için hiç bir boşluk bırakmıyor ve adeta ilmek ilmek dokuyordu. Tabi bu arada Abd ve İngiltere’nin rahat durmayacağını da çok iyi bildiğinden hamlelerini ona göre yapıyordu. Nitekim abd, 6.ncı Filoyu Kıbrıs’a göndereceğini açıklayınca, Havaalanında Başbakan Ecevit’i yurtdışına uğurladıktan sonra orada bulunan Semih Sancar Paşayla istişare edip “KIBRIS’A ÇIKARMA YAPMAKTA” kararlılığını ifade edip Pilotları topladı.

İŞTE ERBAKAN HOCANIN O MUHTEŞEM KONUŞMASI

T.C hükümetinin kararlılığını gören ‘ABD’nin 6. Filo’sunun İtalya’dan Akdeniz’e açıldığı’ bilgisi Erbakan’a ulaştı. Bu istihbaratı alan Erbakan Hoca, Esenboğa Havalimanı’nda pilotlara hitaben bir konuşma yaptı. Toplam 173 pilot “U” şeklinde sıralandı. Erbakan Hoca’nın yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Semih Sancar paşa ve kuvvet komutanları da vardı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Pilotlara; Kıbrıs hakkında tarihi bilgiler vererek ŞANLI TARİHİMİZDEN ve ŞEHİTLİKTEN bahsederek, abd’nin 6. Filo’sunun 15 parça gemiden oluştuğunu, en büyüğünün ise Kennedy uçak gemisi olduğunu, her geminin bacasından bir pilotumuzun dalış yapması gerektiğini, Kennedy uçak gemisine ise iki pilotumuzun kamikaze pilotları gibi saldırıp saf dışı bırakılacağını, bu nedenle ŞEHİT OLABİLECEK 16 gönüllü pilota ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Ve buna gönüllü pilotların üç adım öne çıkmasını istedi.

Bu konuşmayla birlikte orada bulunan toplam 173 pilotumuzun hepsi üç adım öne çıktı. Pilotların ayak sesleri sadece havaalanından değil taaa ABD’den duyulmuştu bile.!

* Bu onurlu tutumdan son derece memnuniyet duyan Erbakan Hoca, “İkinci emri bekleyin!” deyince ve bundan 15 dakika sonra gelen ikinci istihbarat: “ABD’nin 6. Filo’sunun ilerlemesinin durduğu ve olduğu yerde demir attığı” bilgisi geldi.

Yani Necmeddin Erbakan, kararlılığını Eyy amerika, Amerika nere, Kıbrıs nere, senin ne işin var burada” diyerek değil de Abd’nin anlayacağı dilden anlatınca SÜPER GÜÇ DENİLEN AMERİKA bile hizaya gelivermişti.

Anlayacağımız “İNANÇ TEKEDEN SÜT ÇIKARMIŞTI”

Konuyu fazla uzatmaya gerek yok. Cumhurbaşkanı ve hatta Başbakan bile olmayan Erbakan, Başbakan Yardımcısı iken bile sadece İKTİDAR olmadığını MUKTEDİR’de olduğunu ispatlıyordu.


PEKİ ŞİMDİ SORU ŞU:

21 yıldır TEK BAŞINA iktidar olan ve T.C. Devletini yöneten, ve tıpkı geçmişte Kıbrıs’ta olduğu gibi FİLİSTİNDE yıllardır süren ZULME engel olmak için “MİTİNG YAPAN” Dünya Lideri sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ak Parti mi YANLIŞ yapmış oluyor?

Yoksa o gün Kıbrıs’ta, tıpkı bugün Gazze ve Kudüs’te olduğu gibi yapılan zulümlere MİTİNG yapmayarak ve aksine “KIBRIS’A ÇIKARMA” yaparak, ve de çok başarılı olarak “TARİH YAZAN”; yolunda olduğunuzu iddia ettiğiniz Necmeddin Erbakan mı YANLIŞ yapmış oluyor?

 

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.