enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Gazze’de Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi tamamen çöktüğünü açıkladı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü açıkladı.

Gazze’de Sağlık Bakanlığı sağlık sistemi tamamen çöktüğünü açıkladı
24 Ekim 2023 15:26
A+
A-

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, bölgedeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü bildirdi. Yapılan açıklamada, İsrail saldırılarında ölenlerin sayısının 2 bin 360’sının çocuk ve 1292’sinin kadın olmak üzere toplam 5 bin 791’e yükseldiği, yaralı sayısının ise 16 bin 297 olduğu ifade edildi.

Ayrıca, Gazze’deki İçişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze kentindeki Vefa Hastanesi yakınları ile Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki çarşıyı bombaladığını belirtti. Bombalanan bölgelerde çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adıyla geniş çaplı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu da savaş uçaklarıyla Gazze Şeridi’ne saldırılar düzenledi. Batı Şeria’da İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90’dan fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ayrıca, İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 30 Hizbullah üyesi, 6 İslami Cihad Hareketi mensubu, 3 Hamas üyesi ve 2 Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensubu hayatını kaybetti. Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda ise 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil öldü. Bu çatışmalarda ayrıca bir gazeteci de hayatını kaybetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.