enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu! İşte Asgari ücretin açıklanacağı tarih

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, 2024 yılı asgari ücretinin açıklanma tarihini milyonlarca vatandaşın merakla beklediği bir duyuruyla paylaştı.

Asgari ücretin açıklanacağı tarih belli oldu! İşte Asgari ücretin açıklanacağı tarih
24 Aralık 2023 18:11
A+
A-

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Katıldığı Kanal 7 canlı yayınında asgari ücretin belirlenme süreci ve tarihine dair açıklamalarda bulundu.

Akbaşoğlu, asgari ücret görüşmelerinin yasal gereklilikler çerçevesinde en büyük işçi ve işveren sendikalarını temsil eden heyetler arasında gerçekleştiğini belirtti. Bu yıl, pandemi döneminde enflasyona karşı vatandaşın korunması amacıyla asgari ücretin 6 aylık dilimler içinde belirleneceğini ifade etti.

Asgari ücretin belirlenme sürecinin Cuma gününe kadar tamamlanacağını dile getiren Akbaşoğlu, Çalışma Bakanlığı’nın hakem rolünü üstlenerek işçi ve işveren sendikalarının belirlediği çerçeve içinde görüşmeleri yönlendirdiğini söyledi.

Akbaşoğlu, memur emeklilerinin durumunu değerlendirirken, anayasa gereği toplu sözleşmeler çerçevesinde memur ve memur emeklilerine yüzde 50’ye yakın zam beklendiğini açıkladı. Bu yaklaşımın, bütün emeklilerin ve çalışanların enflasyona karşı adil bir şekilde korunması amacını taşıdığını vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.