enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Aracınızın Yakıtı Bitiyor Ne Yapmalısınız?

Özellikle uzun yola çıkan sürücü adaylarının en büyük endişesi yolda yakıtının bitmesidir. Peki, yolda yakıtınız biterse ne yapacağınızı hiç düşündünüz mü veya biliyor musunuz? Bu haberimizde Kastamonu Haber ekibi olarak merak edilen bu soruya cevap bulmaya çalışacağız

Aracınızın Yakıtı Bitiyor Ne Yapmalısınız?
25 Şubat 2024 07:12 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2024 16:19
A+
A-

Aracınızın Yakıtınız Bitiyor Ne Yapmalısınız?

Benzininizin bitmesi düşündüğünüzden daha yaygın bir sorundur ve bu, yol kenarında mahsur kalmanızı daha az sinir bozucu hale getirmez. Peki ne yapacaksınız? Endişelenmeyin; bir benzin istasyonunun yakınında olmasanız bile yardım almak kolaydır. Benzininiz bittiğinde ne olacağını ve en önemlisi bundan sonra ne yapabileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

Benzin deponuzu yeniden doldurana kadar güvenli bir park yeri bulun.

Otoyolda araç kullanıyorsanız diğer sürücüleri uyarmak için dörtlü flaşörleri açın. Mümkünse yolun sağ tarafına çekin ve banket üzerine park edin.

Aracınız için yardım almak üzere konumunuzu belirleyin.

Konumunuzu hızlı bir şekilde belirlemek için telefonunuzun veya arabanızın GPS’ini kullanın. Böyle hizmetler yoksa, bulunduğunuz yerin genel alanını belirlemek için yol işaretlerine veya yakındaki binalara bakın.

Yol yardımı isteyin veya araç sigorta şirketinizi arayın.

Yol yardımı üyeliğiniz veya araç sigorta şirketiniz aracılığıyla bir programınız varsa, yardım istemek için onları arayın. Sizi en yakın benzin istasyonuna götürmeye veya arabanızı çekmeye yetecek kadar benzin getireceklerdir. Böyle bir imkanınız da yoksa en yakın benzin istasyonuna gidip bir bidonla size yetecek kadar benzin getirin.

Benzin deponuzu doldurun ve arabanızı yeniden çalıştırın.

Yakıt doldurduktan sonra, yeni yakıtın motorunuza akmasını sağlamak için gaz pedalına birkaç kez basmanız gerekebilir. Anahtarınızı kontağa takın ve ‘açık’ konuma getirin. Motorunuzu çalıştırmayın. Arabayı yeniden çalıştırmak için anahtarı sonuna kadar çevirmeden önce 3-4 kez tekrarlayın.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.