enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Apple seneler sonra beklenen değişikliği yaptı

Apple, uzun süren tartışmaların ardından iPhone’lar ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşma deneyimini iyileştirme kararı aldı. Artık, Message uygulamasını kullanarak bu geliştirmeyi hayata geçiriyorlar.

Apple seneler sonra beklenen değişikliği yaptı
17 Kasım 2023 10:38
A+
A-

Apple, nihayet iPhone’lar ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşma deneyimini daha sorunsuz hale getirmek için bir adım atıyor. Şirket, RCS’nin iMessage ile entegre çalışacağını ve böylece iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki iletişimi sağlayacağını duyurdu.

Bu değişikliği uzun süre reddeden Apple, geçen yıl bir Android kullanıcısı olan bir muhabirin şirketin mesajlaşma konusundaki politikasını sorması üzerine, CEO Tim Cook’un espriyle karışık bir yanıt verdi. Cook, “Kullanıcılarımızın bizden RCS’yi benimsemek için çok fazla enerji harcamamızı istediklerini görmüyorum.”

RCS, mesajlaşma için endüstri standardı olarak kabul edilmekte olup, kullanıcılara yüksek kaliteli fotoğraf ve videolar gönderme, kablosuz veya hücresel veri üzerinden sohbet etme ve mesajların okunduğunu öğrenme gibi özellikler sunmaktadır. Şu anda Android ve iPhone arasında yapılan resim ve video alışverişi medyanın kalitesini düşürmektedir. Ayrıca, iPhone’lar ve Android’ler arasındaki mesajlar, iMessage veya WhatsApp gibi şifrelenmemiş olduğundan, casusluğa karşı daha savunmasızdır.

Apple’ın bu adımına yanıt olarak, Google, RCS’yi benimsemek için atılan bu ilk adımdan memnuniyet duyduğunu ifade etti ve Apple ile birlikte standardı uygulamak için işbirliği yapma sözü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.