enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Android Telefonunuzla Nasıl Daha İyi Fotoğraflar Çekilir?

Akıllı telefon kameraları son on yılda çok yol kat etti. En iyi Android akıllı telefonlar artık daha büyük ve daha yüksek çözünürlüklü kamera sensörleriyle geliyor ve bu da harika fotoğraflar çekmeyi her zamankinden daha kolay hale getiriyor. Görüntü işlemedeki gelişmeler göz önüne alındığında, patates kalitesinde çekim yapmakta zorlanacaksınız.

Android Telefonunuzla Nasıl Daha İyi Fotoğraflar Çekilir?
29 Ağustos 2022 20:42 | Son Güncellenme: 29 Ağustos 2022 20:45
A+
A-

Android telefonunuzdan nasıl daha iyi fotoğraflar çekebilirsiniz? Harika bir kamera ancak onu kullanan kişi kadar iyidir. Bu nedenle, Android telefonunuzdan nefes kesici fotoğraflar çekmek istiyorsanız fotoğrafçılık becerilerinizi geliştirmenin zamanı geldi.

Her zaman ışık kaynağının nerede olduğunu bilin

Akıllı telefonunuzu kullanarak fotoğraf çekerken, ışık kaynağının konumunu bilmek çok önemlidir. Akıllı telefon kameraları yalnızca sınırlı miktarda ışık alabilir. Çok fazla ışık sensörü bunaltabilir. Ayrıca, özellikle zorlu bir sahneyse, maruz kalmalarını da ortadan kaldırabilir.

Işığın doğrudan nesnenin üzerine düştüğünden her zaman emin olmalısınız. Bu nedenle, iç mekanlarda resimlere tıklarken konunun ışık kaynağına dönük olarak durduğundan emin olun. Işık asla arkadan gelmemelidir.

Android Telefonunuzla Nasıl Daha İyi Fotoğraflar Çekilir

Telefonunuzun kamera lensini temiz tutun

Telefonunuzun kamera lensleri zamanla kirlenebilir ve lekelenebilir. Kirli kamera lensleri istenmeyen parlamalara, parlamalara ve odak sorunlarına yol açabilir.

Telefonunuzun fotoğraf kalitesini iyileştirmenin en hızlı yolu, fotoğraf çekmeden önce kamera camını temizlemektir. Ve bunun için özel bir çözüme ihtiyacınız yok. Sadece temiz bir bezle lensleri silin. Camdaki lekeleri temizlemek yeterli olacaktır. İdeal olarak, mikrofiber bir bez kullanmak en iyisidir, ancak tişörtünüz çok çabuk çalışır. Temizlemek için kot pantolon veya kirli bir bez kullanmaktan kaçının, çünkü lensi çizerek yarardan çok zarar verebilirsin.

Konunuzu yakınlaştırın

Birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefonlarda optik zumlu kameralar yoktu. Bu nedenle, dijital yakınlaştırmanın kullanılması yalnızca gürültüye neden olacağı ve genel görüntü kalitesini etkileyeceği için fotoğraf çekerken nesneyi yakınlaştırmamanız önerilir.

Çoğu amiral gemisi akıllı telefon artık optik yakınlaştırmalı özel bir kameraya sahip olduğundan, artık durum böyle değil. Örneğin Galaxy S22 Ultra’da sırasıyla 3x ve 10x optik yakınlaştırmaya sahip iki telefoto sensör elde edersiniz. Bu, görüntü kalitesi üzerinde minimum etkiyle bir nesneyi yakınlaştırabileceğiniz anlamına gelir. Telefoto sensörün bir başka avantajı da, daha dar bir çerçeve ile fotoğraf çekmenize ve böylece odağı tamamen nesneye vermenize olanak sağlamasıdır.

Android Telefonunuzla Nasıl Daha İyi Fotoğraflar Çekilir

Fotoğrafları pop yapmak için düzenleyin

Telefonlar için fotoğraf düzenleme uygulamaları çok yol kat etti. AI ve makine öğrenimi (ML) sayesinde son derece güçlü hale geldiler. Telefonunuz veya tabletiniz için en iyi fotoğraf düzenleme uygulamalarından birini kullanarak renkleri, kontrastı, vurguları ve çok daha fazlasını ayarlayabilirsiniz . Bu yönleri manuel olarak değiştirmekle uğraşmanıza bile gerek yok. Günümüzde tüm uygulamalar, bir fotoğrafı daha iyi görünmesi için otomatik olarak değiştiren tek dokunuşlu bir geliştiriciye sahiptir. Aşağıdaki örneklerde, orijinal fotoğraftaki renklerin nasıl biraz yumuşadığını görebilirsiniz. Daha sonra hızlı bir düzenleme, fotoğraflar çok daha fazla açılır.

Telefonunuzu sabit tutun

Düşük ışıkta veya Gece modunu kullanırken fotoğraf çekerken telefonunuzu sabit bir yüzeye koyun. Bu, elinizdeki istenmeyen sarsıntıları ve titremeleri ortadan kaldırarak kameranın deklanşör hızını daha uzun süre açmasını sağlar. Buna karşılık, sensör daha fazla ışık alır ve bu da son fotoğrafın iyileştirilmesine yardımcı olur.

Lensler ve açılarla yenilikçi olun

Akıllı telefonlar birden fazla kamerayla birlikte gelir: geniş, ultra geniş, makro ve telefoto sensörler. Her zaman birincil kamerayı kullanarak bir sahne çekmeyin. Kamera lensleri ve açılarıyla yenilikçi olun. Ultra geniş kameralar çok daha fazla sahneye sığabilir ve nefes kesici fotoğraflar çekmek için kullanılabilir.

Kameranı çıkar ve anılarını kaydet

Yukarıdaki ipuçlarını takip etmek o kadar da zor değil. Ancak bir kez alıştığınızda, Android telefonunuzdan tıkladığınız resimlerin çok daha iyi çıktığını fark edeceksiniz. Bundan sonra, sürekli büyüyen fotoğraf kitaplığınızı daha iyi yönetmek için, yardım için en iyi Google Fotoğraflar ipuçlarına ve püf noktalarına göz atın .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.