enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Karaciğer ve Böbrek İçin En Sağlıklı 7 Gıda

Aşağıda karaciğer ve böbrekler için en sağlıklı yedi gıda bulunmaktadır. Bu besinler her iki organın da çalışmasına eşit derecede faydalıdır.

Karaciğer ve Böbrek İçin En Sağlıklı 7 Gıda
29 Ağustos 2022 20:27
A+
A-

1. Su

Su, vücut için gerekli bir içecek olduğu için hayati öneme sahiptir. Vücudunuzun yeterli suya ihtiyacı vardır, çünkü böbreğiniz suyu vücudunuzdan toksinleri filtrelemek ve onları vücuttan taşınan idrara dönüştürmek için kullanır.

Ayrıca işlev, üretilen proteini kan dolaşımına taşımak için suyu kullanır ve suyun toksinleri parçalamasına yardımcı olur. Bu nedenle doktorlar günde en az sekiz bardak su içmeyi önermektedir. Her sabah bir şey yemeden önce su içmeniz tavsiye edilir.

2. Meyveler

Meyveler, karaciğeri ve böbreği hasardan koruyan antioksidanlar ve yararlı besinler açısından zengindir. Ayrıca organların bağışıklık ve antioksidan tepkilerini iyileştirmeye yardımcı olurlar.Kara böğürtlen, çilek, ahududu, yaban mersini ve kızılcık gibi meyveler organlarınız için faydalıdır.

Örneğin, yaban mersini ve kızılcık, karaciğer ve böbrekleri sağlıklı tutmak da dahil olmak üzere birçok sağlık yararı ile bağlantılı antosiyaninler içerir . Karaciğerinizin ve böbreğinizin sağlığını sağlamak için günlük diyetinize çilek eklemelisiniz.

3. Koyu yapraklı sebzeler

Ispanak, pazı ve lahana gibi koyu yapraklı sebzeler mükemmel lif, vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Ayrıca böbrek ve karaciğer gibi vücut hücrelerini koruyan antioksidanlar gibi koruyucu bileşikler içerirler. Ancak bu gıda potasyum açısından yüksek olduğu için diyalize giren kişiler için uygun olmayabilir.

4. Greyfurt

Greyfurt, karaciğeri yaralanmalardan korumaya yardımcı olan iki ana antioksidan olan naringenin ve naringin bakımından zengindir . Ayrıca Greyfurt, karaciğer hasarını etkileyebilecek veya yol açabilecek böbrek kistleriyle ilgili büyümeyi azaltmakla bağlantılı naringenin adı verilen bir flavonoid içerir.

Genel olarak greyfurt vücutta iki işlevi yerine getirmeye yardımcı olur: hücreleri korumak ve iltihabı azaltmak. Aynı zamanda böbrek hastaları için en iyi düşük potasyumlu gıdalardan biridir .

5. Kahve

Tıbbi araştırmalar , kahve içmenin akut böbrek hasarı riskini azaltmaya yardımcı olduğunu belirtmektedir. Ayrıca kahve, karaciğerdeki antioksidan seviyelerini artırmaya yardımcı olur, bu da karaciğerdeki iltihaplanma oranını azaltır ve karaciğer yağlanması, karaciğer kanseri veya herhangi bir karaciğer hastalığı riskinizi azaltır.

6. Elma

Elma, pektin adı verilen bir lif bileşiği bakımından zengindir. Pektin, böbrek hasarına katkıda bulunan yüksek kan şekeri veya yüksek kolesterol riskini azaltmaya yardımcı olur.

7. Lahana

Lahana ayrıca karaciğer ve böbrekler için en sağlıklı besinler arasındadır. Lahana gibi turpgillerden sebzeler ve alkole bağlı olmayan yağlı karaciğer hastalığının önlenmesine yardımcı olabilecek indol olarak bilinen bir bileşik içerir .

Lahana ayrıca K vitamini, C vitamini, 6 vitamini, lif ve folik asit bakımından da yüksektir, bu da onları böbrekler için harika yapar. Daha ne? Ayrıca potasyum bakımından da düşüktürler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.