enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu

Android telefonunuz, kutusundan çıkardığınız günkü performansını hiçbir zaman göstermeyecektir. Uygulamalar, oyunlar yükleyecek ve işleri karıştıracak çok sayıda gereksiz dosya depolayacaksınız. Neyse ki, telefonunuzun performansını artırmak için yapabileceğiniz şeyler var.

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu
22 Ağustos 2022 17:50
A+
A-

Bu yöntemler, yeni nesil bir  amiral gemisi telefon  kadar hızlı olmasa da, bazı önemli performans artışları olacaktır.

İşte Android cihazınıza biraz moral vermek için en iyi ipuçlarımız.

1. Depolama alanını boşaltın

Telefonunuzda depolama alanı tükeniyorsa, cihazının yavaşlayabilir. Google, cihazda kullanılabilir depolama alanı %10’dan az olduğunda performans sorunlarını fark etmeye başlayacağınızı iddia ediyor; Kullanılmayan depolama alanınızı %20 civarında tutmanın daha iyi bir bahis olduğunu düşünüyoruz. Dağınıklığı nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır:

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu

  1. Ayarlar uygulamasını açın .
  2. Depolama’ya dokunun veya Ayarlar arama çubuğunda “depolama” için arama yapın.
  3. Kullanılabilir depolama alanınızın %80’den fazla olmaması iyi kabul edilebilir.

2. Kullanılmayan uygulamaları kaldırın

Kullanılmayan uygulamalar yalnızca değerli depolama alanını kaplamakla kalmaz, aynı zamanda arka planda çalışma eğilimindedir. Eski uygulamaları kaldırmak, genellikle sistem düzgünlüğünü artırır ve fazladan pil ömrü sağlayabilir. Uygulamaları kaldırmanın farklı yolları vardır, ancak genellikle uygulama simgesine uzun süre basabilir ve Uygulama bilgisi’ni seçebilir veya simgeyi ekranın üst kısmında görünen kaldırma istemine sürükleyebilirsiniz.

3. Sistem animasyon hızını değiştirin

Android telefonunuzdaki sistem animasyon hızını değiştirmek, onu doğal olarak hızlandırmaz, ancak cihazınızın çok daha hızlı performans gösterdiğine dair bir algı yaratır. Animasyon ölçeğini artırmak, grafiklerin daha hızlı tamamlanmasını sağlayacak ve bu da gelişmiş sistem performansı hissi verecektir.

Android telefonunuzdaki animasyonların özellikle yavaş veya durgun olduğunu düşünüyorsanız, bu numara mükemmel bir seçimdir. Hızı gösterişli efektlere tercih ederseniz, sistem animasyonlarını tamamen kapatabilirsiniz.

4. Lite sürümü uygulamalarını kullanın

Google ve diğer birkaç geliştirici, sınırlı RAM ve depolama alanına sahip eski ve düşük kaliteli Android cihazlara yönelik uygulamalarının Lite veya Go sürümünü sunar. Lite sürüm uygulamaları, tam gelişmiş benzerlerine göre daha küçük, daha az kaynak tüketen alternatiflerdir.

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu

Google, Google Go, Camera Go, Assistant Go dahil olmak üzere çeşitli uygulamaların Lite sürümlerini sunar. Ayrıca Play Store’da Twitter , Spotify , Skype ve Facebook dahil olmak üzere diğer popüler uygulamaların Lite sürümlerini bulabilirsiniz.

5. Uygulamalar için önbelleği temizle

Telefonunuzdaki bazı uygulamaların diğerlerinden daha kötü performans gösterdiğini fark ettiyseniz, bu ipucu yardımcı olabilir. Web tarayıcıları ve diğer genel amaçlı uygulamalar, yeni bir web sitesine veya sayfaya her gittiğinizde veri (önbellek) biriktirme eğilimindedir. Zamanla, bu birikebilir ve uygulamanın performansını potansiyel olarak azaltabilir.

Bunu, uygulamanın önbelleğini temizleyerek veya tamamen yeniden yükleyerek çözebilirsiniz. Oturum açma bilgileriniz, geçmişiniz ve tercihleriniz gibi diğer verileri silmediği için ilkini öneririz. Ana ekranınızdan, bir menü açılana kadar uygulamanın simgesine dokunun ve basılı tutun. Ardından, Uygulama Bilgisi > Depolama > Önbelleği temizle seçeneğine gidin

6. Google Asistan’ı devre dışı bırakın

Google Asistan , hızlı bir şekilde bir şeye bakmanız gerektiğinde kullanışlı olabilir. Ancak hizmeti çalıştırmak, cihazınızın performans bütçesinin oldukça büyük bir bölümünü gerektirir.

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu

Bu amaçla, Android akıllı telefonunuzu hızlandırmak istiyorsanız muhtemelen arka plan işlevini devre dışı bırakmalısınız. Ayrıca bir Samsung akıllı telefon kullanıyorsanız Bixby Voice’u da devre dışı bırakmayı düşünebilirsiniz.

7.Uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini durdurun

Akıllı telefonunuzun çok fazla işlem alanı yoksa, ağır arka plan görevleri onu potansiyel olarak bir taramaya götürebilir. Buna Play Store’un otomatik olarak gerçekleşen uygulama ve oyun güncellemeleri dahildir. Daha az güçlü cihazlarda, bu tür görevler kullanıcı arayüzünün gecikmeli hissetmesine neden olabilir.

Android Telefon Kullananlar Dikkat: İşte Telefonunuzu Hızlandırmak İçin Etkili 6 İpucu

Uygulama güncellemelerini kapatmak için Play Store’u açın, sağ üstteki profil resminize dokunun ve Ağ Tercihleri’ni seçin . Son olarak, Otomatik güncelleme ayarını “Uygulamaları otomatik güncelleme” olarak değiştirmeniz yeterlidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.