enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Alzheimer- Kalp- Bağışıklık ve Öksürükte Tahinin İnanılmaz faydaları nelerdir?

Düzenli tayin tüketimi beyin sağlığımızı geliştirir tahin sağlıklı omega-3 ve omega-6 yağ asitleriyle doludur bu yağ asitleri vücuttaki sinir dokularının gelişimini arttırır ve Buda beyin fonksiyonlarının iyileştirilmesine yardımcı olur.

Alzheimer- Kalp- Bağışıklık ve Öksürükte Tahinin İnanılmaz faydaları nelerdir?
31 Ocak 2024 00:14 | Son Güncellenme: 30 Ocak 2024 16:49
A+
A-
 Ayrıca  Tahin Alzheimer hastalığının gelişimini yavaşlatmaya da oldukça etkilidir. tahin kullanımı odaklanamama problemlerini de en aza indirir.  Tahin kalp sağlığımız için oldukça önemlidir içerisinde bulundurduğu bileşenler ile damar ve kalp sağlığımız için çok faydalıdır.

TAHİN VE KALP SAĞLIĞI

  Son yapılan araştırmalara göre omega-3 yağ asitleri sadece vücuttaki kolesterol seviyesini düşürmekle kalmaz aynı zamanda iltihap kaynaklı kardiyovasküler hastalıkların tedavisine de yardımcı olur.  Ayrıca tayin içerisinde yer alan magnezyum minerali yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Bu nedeniyle uzun vadede çok daha sağlıklı bir kalbi desteklemiş olur. Bunun yanında tayin vücudumuza birçok antioksidan sağlar. Bir kaşık tahin tükettikten sonra vücudumuza aldığımız en önemli minerallerden biri de bakırdır bakır ağrıları hafifletmek de şişkinliği azaltmada oldukça önemli bir mineraldir.
 Ayrıca astım hastalarında Hava Yolları’nın genişlemesine yardımcı olur ve akciğer fonksiyonlarını arttırarak daha kaliteli bir solunum sistemine destek olmaktadır. Tahin bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Tayin içerisinde bol miktarda bulunan demir Selenyum çinko ve bakır bağışıklık sistemine ihtiyaç duyduğu desteği sağlamaktadır. Bu zengin vitamin ve mineral havuzuyla virüs ve bakterilere karşı vücudumuzun hüsnü tepkiler vermesine yardımcı olan en etkili besinlerden biridir.

TAHİN VE ÖKSÜRÜK

 Bununla birlikte tahin öksürüğü keser ve balgam söktürücüdür.  Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda pamukçuk adı verilen ağız içi yaralarının da tedavisinde oldukça etkilidir.  Tahin saç ve cilt sağlığını destekler içerdiği bolca vitamin ve mineralden aldığı güçle saç ve cilt sağlığını desteklemektedir.  Düzenli olarak kullanılması durumunda sağlıklı ve parlayan saçlara sahip olmak mümkündür.  Aynı şekilde cildin beslenmesine katkı sağlayan tahin antioksidan özellikleriyle cildin temizlenmesini, hücrelerin yenilenmesini, ölülerinin üst tabakadan atılmasını kolaylaştırmaktadır.
 Tayin kemik ve mineral yoğunluğunu arttırır. Bakır fosfor kalsiyum ve demir gibi çeşitli mineral profilleri ile kemik yoğunluğunu arttırmaya ve Kemik problemleri önlenmesine yardımcı olmakta ve daha sağlıklı bir sindirim sistemi için sahip yüksek oranda vitamin içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler.
  Tayin mide dostu besinlerdendir midede oluşan birçok problemin üstesinden gelmektedir özellikle şişkinlik sorunu yaşayan insanlar için ideal bir besindir kansızlığa karşı tahin tahin hammaddesi olan Susam Demir bakımından oldukça zengindir.  Kansızlık bir başka deyişle anemi sorunu yaşayanlar günde bir kaşık tahin tüketerek demir ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü karşılayabilirler.  Bunun yanında tahin vücutta oluşan toksinleri dışarıya atar, içerisinde bulunan C vitamini ve diğer birçok yararlı madde sayesinde güçten noksan özellikler gösteren Tahin, zararlı maddelerin vücuda girmesini önlemekle kalmayıp hali hazırda var olan zararlı maddeleri de hızla vücuttan uzaklaştırmaktadır.

 Tahin kilo mu aldırır yoksa kilo mu verdirir?

 Sağlıklı zayıflamak için Tahin güvenilir bir kaynaktır sindirim süresinin uzun olması nedeniyle kan şekerini en uzun süre tokluk sağlamaktadır ancak faydalı yağlar ve proteinler içeren tahin bulundurduğu bu bileşenler nedeniyle kalorisi yüksek bir besindir Bu neden ile bilinçli tüketmek oldukça önemlidir gereğinden fazla tüketilen tahin vücutta kilo alımına sebep olabilir bu da bilinmesi gereken bir gerçektir tahin ideal kullanımı günde bir kaşıktır
 Tahini özellikle şeker yerine keklerde, tatlılarda ve Kurabiyeler de kullanarak kendinizi daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.  Özellikle yaygın olarak kullanılan tahin ve pekmez karışımında pekmezin şeker oranından dolayı tahin içine az miktarda eklenmesi mantıklı olacaktır.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.