enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor! (Güncel altın yorumu)

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. İşte güncel altın yorumu

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor! (Güncel altın yorumu)
29 Temmuz 2022 09:51 | Son Güncellenme: 29 Temmuz 2022 09:52
A+
A-

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. ABD Merkez Bankası (Fed) önceki gün 75 baz puan faiz artırdı. Fed’in faiz artırımı ile dün ABD ekonomisinin teknik resesyona girdiğinin ortaya çıkması, altın fiyatlarını yukarı yönlü hareketlendirdi. Geçen hafta bin 690 dolar seviyelerine gerileyen spot ons altın fiyatı bugün bin 765 doları gördü. Bu seviye, 6 Temmuz sonrası gün içi zirve oldu.

Dolar/TL’nin de yükselmesiyle birlikte gram altın da 1019 düzeyini aştı ve altın rekordan rekora koşuyor. İşte güncel altın yorumu

GÜNCEL ALTIN YORUMU: ÜÇ HAFTANIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Altın Cuma günü ons başına 1.760$’a geriledi ve negatif ABD GSYİH verilerinin piyasaları Federal Rezerv’den şahin beklentileri azaltmaya yönlendirmesiyle üst üste üçüncü seans için üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi. ABD ekonomisi ikinci çeyrekte daralarak durgunluk korkularını körükledi ve Fed’in faiz artırım hızını yavaşlatması gerekebileceği beklentilerini yükseltti. Fed Başkanı Jerome Powell, veri akışına bağlı olarak faiz artırımlarını yavaşlatmanın uygun olacağını söyledi.

Bu arada, altın fiyatları Mart ortasından bu yana yükselen dolar ve ABD tahvil getirilerinin sürekli baskısıyla karşı karşıya kalırken, art arda dördüncü ayda da düşmeye hazırlanıyor.

KASTAMONU GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATI

Kastamonu’da altın piyasaların açılması ile birlikte belli oldu. Gram altın fiyatı 1.018 lira iken çeyrek altın fiyatı ise 1.655 liradan satılıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.