enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Parti’nin Mayası

Her pazar günü sokağa sütçü gelir. Süüüüütçü diye bağırınca bizde balkondan sepeti salar 5 litre sütümüzü alırız. Gerçi 1 Ocaktan önce 5 litresini 21₺’ye alırken 2021 Ocak ayından itibaren 5 litresini 26₺’ye almaya başladık… Neyse konumuz ZAM değil bu kez..

Ak Parti’nin Mayası
7 Mart 2021 08:52
A+
A-

Sütçü sütü verirken yanında da 2 adet minik (tahmini 50 /60 gram) maya da veriyor.

5 litre süt kaynattıktan sonra belirli bir süre soğutulup o mayaları içine karıştırıp yoğurt olmasını bekliyoruz. Süt ve maya Çerkezköy çiftlikten geldiği için yoğurtuda lezzetli oluyor her zaman.. Köy yoğurdu gibi yani gayet doğal..

MAYANIN ÖZELLİĞİ

İki defasında ise süt aldık ama maya almamışız.
İçişleri bakanımız birinci de bir öncekinden kalan ama ekşiyen yoğurdu MAYA yapıp pişirdiği sütü mayaladı. Sonuç mu maalesef 5 LİTRE SÜT 50/60 GRAM MAYA’nın tadını almış ve o yoğurt maalesef EKŞİmik olmuş çıkmıştı. Yedik ama hiç tat vermedi bize ..

İkinci de başka bir zaman ise bu kez mayayı alt komşudan almıştı. Sütü pişirip mayaladı ve ertesi gün yoğurtu tattığımızda yoğurt hani derler ya “saman gibi” tatsız, tuzsuz sanki hazır yoğurt gibiydi. Meğerse maya hazır yoğurtan kalmaymış ve yine 50 gram MAYA 5 kğ SÜTE tadını vermişti doğallıktan uzaklaşmıştı..

Bunları niye anlattım biliyormusunuz?

Ak Partili kardeşlerimiz oy oranlarına bakıp Saadet Partisi için bizlere % 1 lik partisiniz oyunuz kadar konuşun diyorlar ve devamlı dalga geçiyorlar ya..

Hani Erbakan hocamızda hayatta iken “Saadet Partisi bu ülkenin MAYASIDIR – ÖZÜDÜR” derdi ya;

Yine Erbakan hocamız Ak Parti için;

“Eyy AKP sizde un var, şeker var, su var zannediyorsunuz ki helva yaparız. Siz helva yapamazsınız çünkü sizde MAYA YOK MAYA MAYA demişti ya…

İşte bunları kafamda birleştirince anladım ki MAYA ne kadar önemliymiş meğer..!

Meğer 50 gramda olsa % 1’de olsa MAYA olmayınca ne yoğurt oluyor ne de iktidar olunabiliyormuş. Haa yine süt yine beyaz, yine yoğurt ve yine tutuyor ama TAT VERMİYOR TAAAT TAT.

Şimdi Ak Partili kardeşlerimiz ya sen delimisin?

Biz 18 yıldır iktidarız iktidarız diyeceklerdir mutlaka ve haklılar da..

Ancaak yukarıda anlattığım maya ekşi veya hazır olunca tüm sütü kendine benzetiyor ya?

Ak Partililer gömleği çıkarıp MİLLİ GÖRÜŞ MAYAsını kullanmayıp 18 yıldır ekşi ve doğal olmayan MAYA’dan mayalanınca yönettikleri Türkiye’de o ekşi ve doğal olmayan MAYA’nın tadını aldı ve isimlerinde ADALET ve KALKINMA olmasına rağmen ne adalet kaldı ne de kalkınma oldu ne de BEREKET kaldı.

MAYA ekşi ise sütü ve yoğurdu kendine benzettiği gibi siyasetin mayası da önemli demek ki..!

18 yıldır Ekonomide Kemal Derviş mayasını kullanınca EKONOMİ de FAİZ’de Kemal Derviş mayasına dönüştü ve millet yoksullaşıverdi maalesef.

Adalette ve hukukta da Kenan Evrenin MAYAsını kullanınca adalet ve hukukta darbeci oluverdi maalesef..

İktidar olana kadar YÖK’den şikayetçi olup 18 yıldır şikayetçi oldukları O YÖK’ün MAYASINDAN mayalanınca 100 adet değil 10BİN adet ünivetsite açsanda faydası olmadı olmazda olmayacakta..!!!!

Aslında; Ak Partili kardeşlerimizde farkındalar mı bilmiyorum ama Saadet Partisinin MAYA ve ÖZ olduğunu kabul ediverdiler artık..

Nasıl mı?

Biliyorsunuz geçmişte 10 yıl önce Saadet Partisinde görev yapmış Osman Nuri Kabaktepe Ak Parti İstanbul’a yeni il başkanı olarak atanınca Akp’li kardeşlerimizde büyük bir heyacan oluşuverdi.

Bunu ÖZE dönüş olarak yorumladılar ve çok sevindiler.

Yani bugüne kadar %50 oy da alsak, tek başımıza iktidarda olsak mayayı özümüzden yani Milli Görüşten almadığımız için ve ekşi veya doğal olmayan maya kullandıkları için hiç tad alamamıştık ve komşuya da ayıp olur diye dillendirememiştik ama şimdi MAYAYI % 1’den yani ÖZÜMÜZDEN alınca yoğurt eski yoğurt oluverdi tat verdi, doğallaştı ve zevk verince yemeye doyamadık demek istediniz değil mi?

İşte Saadet Partisi işte Milli Görüş..

MAYA sağlamsa gerisi hikaye..

MAYA MAYA MAYA

Not: Yukarıda 5 litre sütü 50/60 gram MAYA ile mayalıyoruz dedim ya orana vurduğumuzda % 1 yapıyor değil mi? Demek ki % 1 ler her zaman MAYA OLUYOR MAYA ve özüne dönmek için bu MAYAYA yani % 1’e ve yani SAADET PARTİSİNE ihtiyacınız var İHTİYACINIZ!!!

Son sözü hani Ak Partili kardeşlerimizin kemiklerini sızlattığımızı iddia ettikleri ve yolu yolumuzdur dedikleri Erbakan hocamızın şu muhteşem sözleriyle bitirelim;

Saadet Partisi; OYU ne olursa olsun, bu aziz milletin ÖZÜDÜR, RUHUDUR, “MAYASIDIR.”Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin teminatıdır”

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.