enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Türk Futbolunu Ancak Yeni Bir Şenes Erzik Kurtarır

Rahmetli Turgut Özal Başbakanken rahmetli Coşkun Özarı, Kemal Belgin vb. futbolun içinden gelen duayen futbol adamlarıyla istişare eder ve TFF başkanlığına önerilen Şenes Erzik ismini onaylar ve TFF başkanı olmasını sağlar.

Türk Futbolunu Ancak Yeni Bir Şenes Erzik Kurtarır
6 Mart 2021 09:53 | Son Güncellenme: 6 Mart 2021 12:10
A+
A-

Şenes Erzik beyde liyakatın hakkını verir ve hiç kimse Şenes beyin hangi takımı tuttuğunu falan sorgulama gereği duymaz. Şenes beyde TFF yönetim kadrosunu kendini atayan başbakana veya kongre üyesi olduğu kulübe yakın isimlerden değil de yine kendi gibi Piontek, Fatih Terim,Ayhan Bermek ve Haluk Ulusoy vb. ehil insanlardan seçer. Şenes Erzik’in temellerini attığı Türk Futbolu çıtasını git gide yükseltmeye başlar. Olimpik şampiyonluk, genç milli takım şampiyonluğu falan derken Türk Milli Takımı ilk kez Avrupa Şampiyonasına gitmeye de hak kazanır. Hem de ne kazanma tüm Türkiye tek yürek halinde kazanır bu başarıyı… Kurumsallığın ve profesyonelliğin temelleri atılmış ve başarılar art arda gelmeye başlamıştır. Aynı Şenes Erzik Fifa ve Uefa’da da önemli görevler almaya başlamıştır. Aslında Galatasaray’ın UEFA ve süper kupa şampiyonluğu ve Türk Milli takımının Dünya 3.lügüde bu döneme denk gelmesi tesadüf değildir.

SİYASİ İSTİKRAR FUTBOLDA BAŞARISIZLIK GETİRDİ

2002 yılından beri ülkemizi hem de tek başına Ak Parti iktidarı yönetiyor. Ve hem başbakanlık ve hala Cb’lığı yapan sayın Recep Tayyip Erdoğan beyinde futbolculuğu dahi var. Sporu da çok sevdiğini herkes biliyor. Futbolun içinden gelen bir çok kişide sayın CB’mızın çevresinde ama 18 yıldır rahmetli Hasan Doğan dışında doğru dürüst bir TFF başkanı atanamadı maalesef. Cb’mıza yakın olan bu kişiler neden Şenes Erzik gibi bir başkanı öneremiyorlar da yok Beşiktaş’ı batıran Yıldırım Demirören tüm ihaleleri kazanan Nihat Özdemir başkan oluyor anlayamıyorum. Şenes Erzik beyle başlayan kurumsallık ve profesyonellik nasıl meyvelerini vermeye başladıysa 18 yıldır doğru dürüst yönetilmeyen Tff’de başarısızlığın meyvelerini vermeye çoktan başladı bile.. 1990’lı yılların ortasında Avrupa şampiyonasına gitmek için oynadığımız ve 2-1 kazandığımız İsviçre maçı vardı inanın tüm Türkiye en az 10 gün kala o maçı yaşamaya başlamıştı ve galibiyetin sinerjiside en az 10 gün sürmüştü..

DÜNYA 3.LÜĞÜNDEN DÜNYA 3.LİGİNE DÜŞTÜK

Şimdilerde  Milli takımın maçının skorunu merak eden bile yok, aynı saatte yayınlanan diziler daha çok reyting alıyorlar. 18 yıllık liyakatsız atamaların sonucu olarakta Almanya ve Brezilya ile yarı final oynayıp Dünya 3.sü olmuştuk artık Dünya 3.ligine düşmüş olduk ve San Marino ve Cebelitark ile mücadele edeceğiz. Mesele sayın CB’mıza yakın olmak onunla poz vermek olmamalıdır. Taşın altına elini sokup Türk futbolu için ehil kişilere görev verdirip Türk futbolunu profesyonelce yönetilmesini sağlamaktır. 18 yıllık dönemde maalesef kulüp takımları da aynı başarısızlığı yaşadılar ve hatta birde hepsi ödenemez borç yükünün altına girmiş oldular.

Pandemi nedeniyle seyircisiz oynandığı için tadı tuzu olmayan süper ligin birde her hafta konuşulan hakem ve VAR hatalarından gına geldi artık.. Sponsorların bir bir çekildiği futbol dünyasından bu gidişle bırakın 90’lı yılları 70 ve 80’li yıllara dönüp 8-0’lara razı olacak gibiyiz maalesef..

TBMM’de bulunan başta Saffet Sancaklı , Ömer Üründül, Mustafa Denizli, Yılmaz Vural veya yeni bir Şenes Erzik gibi futbolun içinden gelen isimler dururken tüpçü ve inşaatçıdan başkan yaparsan freni patlamış kamyon gibi uçuruma doğru gidersin ve gidiyoruz da…

Kulüpler borç batağında, sponsor bulamıyorlardı şimdi de seyircide alamıyorlar, kimse ne olacağını öngöremiyor. Yayıncı kuruluşla ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Ve en önemlisi de TFF var mı yok mu belli değil ve de güvende yok..

Düşünebiliyor musunuz uzun süre 14 yabancı kuralı için açıktan görüş belirten ve bunu düşüreceklerini beyan eden TFF başkanı ani bir kararla 14 olan yabancı kuralını16 yabancıya çıkarıverdi. 21 takımın maç yaptığı her hafta tartışma programlarında sahadaki futboldan başka her şey konuşuluyor ama futbola sıra bile gelmiyor…

Dünya’da en çok kamu ihalesi almakla ün yapmış Limak’ın patronunun TFF’ye verebileceği hiç bir şey yok maalesef.. Cumhurbaşkanımıza yakın olmakla show yapan kişiler TFF başkanlığına 7/24 saat hizmet edecek ehil ve liyakat sahibi bir insanı TFF başkanı olarak seçtirsinler yeterde artar da.. Yoksa yolun sonu zifiri karanlık.!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.