enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Kuzu Ulamak Nedir? (İşte Bunun İçin Anaların Hakkı Ödenmez!)

Kuzusu ölen kuzunun postunu çıkarıp, anası ölen kuzuyu geçirmektir Kuzu ulamak…

Peki bu neden yapılıyor biliyor musunuz? İşte Nedeni… Kastamonu Haber ekibimiz araştırdı.
Sunucu Bekir Develi’nin bir iftar programı da anlattığı bir hikaye hem çok ilginçti hem de bir kadarda hayvanlarda da olsa ana yüreğini tarif etmesi bakımından önemliydi ve duygusaldı.

Kuzu Ulamak Nedir? (İşte Bunun İçin Anaların Hakkı Ödenmez!)
11 Aralık 2023 20:30 | Son Güncellenme: 11 Aralık 2023 20:38
A+
A-

İşte “Kuzu Ulamak” Hikayesi

Televizyon programları için yine köy köy gezdiğimiz bir günlerden bir gündü. Bu köylerden birinin içinden geçerken bir nine gördüm.

Belki bir şeyler veya bir hikaye belki de ilginç bir anektod çıkar diye hemen teyze, teyzem diye sokulduk yanına. Sonra da birden başladık teyzeyle güzel güzel sohbet etmeye..

Biz sohbet ederken öbür tarafta da minik minik kuzuları analarına salıvermişler ve her bir kuzu me me me diye anasını arıyor, analar ise kuzularını arıyorlardı. Bulanlar hasretle evlatlarını emziriyordu. İşte o muhteşem tabloyu ve manzarayı hiç unutamıyorum. O kadar koyun bir o kadar da kuzu birbirlerini hiç şaşırmadan meleye meleye bir birlerini buluyorlar. Tabi çok mükemmel bir meleşme korosu eşliğinde..

Bu kuzular arasında bir tane kuzu vardı ki üzerinde bir başka kuzunun postu ile paytak paytak ilerliyordu.

Üzerindeki postun nedenini merak ettim ve teyzeye sordum.

Yılların bir tek bakışlarını eskitemediği nine kuzuya bakarak konuşmaya devam etti.” Aslında o kuzunun annesi öldü oğlum. Bu kuzunun büyümesi içinde bir anneye ve dolayısı ile emzirilmeye ihtiyacı var. Kuzunun yanındaki koyun var ya onun da kuzusu öldü. Diğer kuzunun üzerindeki postta onun postu. Diğer kuzuyu yabancılamasın diye kuzunun üzerine bağladık. Bu sayede koyun o kuzuyu kabul ediyor.

Biz buna kuzu ulama diyoruz. Aslında oğlum o koyun kuzunun kendi kuzusu olmadığını biliyor fakat postun üzerindeki yavrusunun kokusunun hatrına onu emziriyor. kokusunun hatrına kokusunun hatrına… Evladının kokusunun hatrına

İşte Analar bunun için çok değerli ve hakları ödenmez!

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.