enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Ak Partinin En Hareketli İlçe Başkanı İstifa Etti: Gerekçesine İnanamayacaksınız!

AK Parti Kastamonu Tosya İlçe Başkanı Hasan Mete Dikişçi, görevinden kesin olaral istifa ettiğini duyurdu. Aslında bu istifa aylardır bekleniyordu.

Ak Partinin En Hareketli İlçe Başkanı İstifa Etti: Gerekçesine İnanamayacaksınız!
6 Ocak 2024 09:06 | Son Güncellenme: 6 Ocak 2024 09:17
A+
A-

Hasan Mete Dikişçi, istifasını sosyal medya hesabından açıkladı şunları söyledi;

“Arkadaşlar gördüğüm lüzum üzerine AK Parti İlçe Başkanlığından istifa ettim. İstifanın belediye başkanlığı adaylığı ile alakası yok.”

AK PARTİ TOSYA İLÇE BAŞKANI İŞ İSTEYENLERDEN BUNALDI VE İSTİFA ETTİ

Hasan Mete Dikişci göreve gelir gelmez Tosya’ya inanılmaz hareket getirdi. Bakanlarla görüştü, hizmetler noktasında ne yapması gerekiyorsa onu yaptı. Kastamonu Haber ekibi olarak biz 37 Haberde haber yapmıştık.

Dikişci’nin, Tosya Belediye başkan aday adayı olması bekleniyordu, son anda vazgeçti veya geçirildi. Aslında ilk küskünlük, milletvekilliği seçiminde Tosyalı bir aday konulmaması ile başlamış ve Hasan Mete Dikişci bu durumu açıkca eleştirmişti.

Daha sonraki süreçte MHP’li belediye ile tartışmalar çıkmış, ittifakta çatlak çıkmıştı. Bundan bir kaç ay önce Ak Parti Tosya ilçe yönetimi görevden alınmış, yeni isimlerle yola devam edilmişti.

   Hasan Mete Dikişci; Yakın çevresine artık bunaldığını ve ilçe başkanlığını bırakacağını bir kaç ay önce söylemiş ve biz bu kulis haberi almıştık. Özellikle Başkan Dikişci’nin, ilçe yönetimimdeki arkadaşlar dahi ya kendine, ya çoluk çocuğuna iş istiyor, işleri olmayınca da toplantıya bile gelmiyorlar, artık Tosya’da toplantı yapamıyoruz dediği belirtilmişti. Aslında en büyük sorunlardan birisi de bu, Kastamonu ve ilçelerinde herkes belediyelerde veya kamu kurumlarında işe girmek istiyor. Bunun içinde, ilçe başkanları, il başkanları, milletvekilleri hatta bakanları bile devreye sokmak isteyenler çoğunlukta.

  Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can’ın o gündeme düşen görüntüleri her yerde fazlasıyla var anlayacağınız. Ve herkes işinin biran önce yapılmasını istiyor. İşte Tosya ilçe başkanı Hasan Mete Dikişçi’de bu durumdan bunaldığını ve iş yapamaz duruma geldiğini yakın çevresine belirtmiş ve beklenildiği gibi sonunda istifasını vermiş oldu.

Hasan Mete Dikişci istifa açıklamasında, her ne kadar “Belediye başkanlığı ile alakası yok” dese de, Pazar günü açıklanması beklenen başkan adaylarından, Tosya için büyük ihtimal istedikleri aday değil de, çok farklı bir aday konulduğunun bilgisini de almış olabilir ve buna da tepki olarak istifa etmiş olabilir.

Konuşulan diğer bir neden ise; Hasan Mete Dikişci’nin belediye başkan adayı yapıldığı için istifa etmiş olabileceği yönünde, ancak bir kaç gün içinde açıklanacak başkan adaylığı için, bu şekilde istifa etmesi normal değil, başkan adayı olarak açıklandığında istifa ederdi. Bu iddia bu nedenle zayıf bir ihtimal olarak kalıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.