enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

AK Parti Ay Sonuna Kadar 48 Belediye Başkan Adayını Açıklayacak

Kastamonu Haber ekibimizin edindiği bilgilere göre, Türkiye’de iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Mart ayındaki yerel seçimler için başkent Ankara ve diğer 47 ilin belediye başkan adayını ve Kastamonu ilçelerinin başkan adaylarını Ocak ayı sonuna doğru hazırlayacağı programla açıklayacak.

AK Parti Ay Sonuna Kadar 48 Belediye Başkan Adayını Açıklayacak
15 Ocak 2024 07:00
A+
A-

Partinin başlangıçta merakla beklenen duyuruyu Pazar günü yapması planlanmıştı, ancak kuzey Irak’ta şanlı ordumuza düzenlenen ve dokuz askerimizin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısının ülkeyi yasa boğması üzerine bunu erteledi.

Parti kaynaklarına göre, isimleri henüz kesinleşmediği için ilçe belediye başkan adayları daha sonra açıklanacak. Geçen yıl yaşanan çifte depremin vurduğu 11 güneydoğu ilin AK Partili belediye başkanları ise muhtemelen değişecek.

AK Parti’de Recep Tayyip Erdoğan’ın 6 Şubat’ta 52 binden fazla kişinin ölümüne yol açan depremlerin merkez üssü olan Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş belediye başkanlarının yeniden aday gösterilmesini reddettiği bildirildi. Parti, harap olmuş şehirlerin yeniden canlandırılmasına öncülük edebilecek adayları arıyor.

Ocak ayı sonuna kadar tüm adaylar açıklanacak ve uygun siyasi partilerin aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sunmaları gerekecek. Daha sonra, adayların sahada serbestçe çalışması ve tanıtım toplantıları düzenlemesiyle kampanya dönemi başlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.