enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

AİHM Tazminatlarını O Kararı Veren Yargı Üyeleri (Hakimler) Ödesinler

TBMM’inde daha yeni kabul edilen futbol yasası ile “Kulüp başkanı ve yöneticileri bulundukları dönem borçlarından sorumlu tutulacaktır” diye bir madde var..

Bu madde kulüp ve yönetimlerinin yanlış transfer ve harcamalarının önüne geçmek için konulmuş ve sorumlu tutulduklarında ona göre harcama yapılacağı hesaplanmış.

Doğru mu uygulanabilir mi biraz zor ama neyse bizim konumuz bu değil aslında…

AİHM Tazminatlarını O Kararı Veren Yargı Üyeleri (Hakimler) Ödesinler
16 Mayıs 2022 07:00 | Son Güncellenme: 15 Mayıs 2022 21:36
A+
A-

TÜRKİYE AİHM’E TAM ÜYE Mİ ? EVET TAM ÜYE

Türkiye Cumhuriyeti Devleti AİHM’ tam üye olmuştur. Ya yasalarına uyacak ya da çıkacak. Başka bir yolu da yoktur. Hem üye olup hem de ben sana uymuyorum demek SHOW yapmak ve tribünlere oynamaktır.

İŞTE TÜRKİYE’NİN AİHM DURUMU

Acı gerçek AİHM kararlarının bağlayıcılığı var. Türkiye Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin bir tarafı. Taraf olmak için de Avrupa Konseyi ve İnsan Hakları Mahkemesi’nin yetkisini kabul ediyor, idarenin kararlarına uymayı taaddüt ediyor.

Ayrıca Anayasa’nın 90’ıncı maddesinin son fıkrasına göre de bu kararların bağlayıcılığı var. Bu fıkra temel hak ve özgürlükler söz konusunda, uluslararası sözleşmelerin daha öncelikli kabul edileceğini söylüyor.

AİHS’nin ‘kararların bağlayıcılığını ve infazı’ başlıklı 46’ıncı maddesine göre 22 Aralık’ta Büyük Daire’den çıkan bu karar, saat 17.00’da AİHM’nin internet sitesinde yayınlanmasıyla birlikte bütün kurumlar için, herkes için kesin ve bağlayıcı bir hale geldi.

Dolayısıyla Türkiye’nin “bunu uygulamıyorum” demek gibi bir şansı asla yoktur. Bu yöndeki tartışmalar boştur.

AİHM Karararları, Türkiye’nin bu sözleşmeye taraf olması sebebiyle bağlayıcı ve mutlak suretle uygulamak zorunluluğu vardır.

Yani Tartışmaya açık bir konu hiç değildir.

AİHM’in verdiği Kararı tartışmaya bile açamazsınız.

Hal böyleyken hamaset yapıp, tribünlere oynayıp, show ve sahte milliyetçilik yaparak AİHM KARARLARINI UYGULAMIYORUZ DEMEK ASLINDA VATANDAŞI YANİ TÜRK MİLLETİNİ CEZALANDIRMAK DEMEKTİR.

Türkiye sadece 2020 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine 7,1milyon TL tazminat ödemiştir. Bu para bizzat 84 Milyonun ceplerinden çıkmıştır.

Türkiye’den AİHM’e başvurular bunun göstergesi. AİHM hatalı yargı kararları nedeniyle 2003-2019 yılları arasında Türkiye’yi toplam 295 milyon TL tazminata mahkum etti. Devlet kesesinden yılda 18.5 milyon TL çıktı.

300 MİLYON belki de çok daha fazla…

Yani sen sırf siyasi iradeye şirin görünmek için karar vereceksin ama cezasını 84 Milyon çekecek. AİHM’e üye olmak için vatandaşa sormadınız ki o kararlara uymayınca cezasını niçin vatandaş yani biz çekelim?

Misal: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine bile bile karar vereceksin Aihm tazminata hükmedince sen kenara çekileceksin cezasını ben yani 84 Milyon ödeyecek.

Sen öde arkadaş veya Troller ve ya da Ak Partili üyeler ödesin o zaman..

Senin keyfine göre verdiğin kararın cezasını biz niye çekiyoruz ki?

FUTBOL YASASI GİBİ HAKİMLER ÖDESİNLER

Ak Parti döneminde çıkarılan AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARINA ve AİHM kararlarına rağmen “iş olsun torba dolsun” mantığıyla hukuku uygulamayarak tribünlere oynayan ve hukukun gerekliliğini yapmayan hakimler, yargıçlar ve Adalet Bakanlığı yetkilileri AİHM’in Türkiye’yi ödemeye mahkum ettiği tazminat davalarını bizzat ceplerinden ödesinler o zaman..

Bir taraftan AİHM için kanun koyacaksınız bir taraftan ben AİHM yasalarını uygulamıyorum diyeceksiniz ve Türkiye’yi cezalara mahkum edeceksiniz.

Yani bir futbol takımı Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor vb. çıkıp biz UEFA’nın yasalarını uygulamayacağız diyecekler.

Peki böyle bir şey olabilir mi ve mümkün mü? Mümkünatı var mı sizce?

Olamaz değil mi, mümkünatı yoktur. Akla mantığa aykırı bir durum. “Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.” derler adama

İşte Türkiye’de bu şekilde AİHM yasalarını uygulamak zorundadır. Yok ben uymuyorum diyenler ve AİHM yasalarına aykırı karar verenler bu davalardan dolayı ödenecek tazminatları bizzat kendileri ödesinler hodri meydan.

Sen Anayasaya göre haksız bir karar vereceksin. O da sonra AİHM’ e başvuracak ve tazminat kazanacak. Sonra bu paraları tıpış tıpış hazineden yani bu milletin cebinden ödeyeceksiniz. Niçin vatandaş olarak senin showunun cezasını biz niye çekiyoruz ki?

Eğer Kendine güveniyorsan sen çek AĞAM!

Gündemde olan ve çok tartışılan Demirtaş, Kavala, Kılıçdaroğlu vb. onlarca kararda AİHM’in tutumunu bile bile karar vereceksin sonra cezasını bu millete çektireceksin.

Haa Ülke olarak haklı veya haksız bir durumla karşılaşırız o zaman verilen kararın cezasını biz çekelim bunda bir sıkıntı yok ve olamaz da…

Ancak senin keyfine göre ve de siyasi iradenin gücüne göre verdiğin bir kararın cezasını biz çekmeyelim arkadaş sen çek!

Yok ben çekemem diyorsanız Ucuza kahramanlık yapmayın o zaman.!!!

Ya AİHM’e giden yolları tamamen kapayın ya da kararlarınızı AİHM’e göre veriniz.!

 

Vesselam

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.