enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

6 adımda sırt ağrısı nasıl önlenir

Sırt ağrısı nasıl önlenir? İşte 6 adımda sırt ağrısı problemini önlemenin püf noktası….

6 adımda sırt ağrısı nasıl önlenir
8 Eylül 2022 10:33
A+
A-

Sırt ağrısı nasıl önlenir ? Günlük yaşamınızda uygulayabileceğiniz bazı hareketler öneriyoruz. Bazen gerçekten korkunç sırt ağrısına neden olan çok yanlış pozisyonlardır . Sorunu çözmeye yardımcı olan, her şeyden önce kendini göstermeden önce harekete geçen önleme stratejileri vardır. Sırtınızın sağlığı büyük ölçüde kendinize bağlıdır. Koşullarınıza uygun bir spor seçerek çok fazla fiziksel egzersiz yapmanız önerilir . Ancak bu şekilde iyi bir kas tonusunu koruyabilir ve kemik yapısını koruyabilirsiniz. Ancak günlük yaşamın iyi alışkanlıkları bile bir fark yaratabilir.

1. Faaliyetlerinizi çeşitlendirin

Özellikle ev işlerinde faaliyetlerin çeşitlendirilmesi önemlidir . Örneğin, zeminlerinizi bir kerede temizlemeyin veya arka arkaya cam temizliği yapmak için çok uğraşmayın. Bu sayede uzun süre omurgayı aynı pozisyonda zorlamaktan kurtulmuş olursunuz.

2. Desteği geliştirin

Otururken sırtınızı yorabilecek tüm durumlardan kaçının. Çok rahat bir pozisyon her zaman uygun olmayabilir. Omurganın düz kalması için iyi bir şekilde desteklemeye özen göstermelisiniz . Sandalyenin veya koltuğun arkası buna izin vermiyorsa, desteği artırmak için bir minder de kullanın.

3. Sırt gerginliğinden kaçının

Kendinizi ağır bir yük taşırken bulduğunuzda , sırtınızı fazla zorlamaktan kaçının. Her şeyin bir çözümü var! Örneğin, ağır alışveriş çantaları taşımak yerine, yardımcı olabilecek tekerlekli küçük arabaları kullanın.

4. Yüksek topuklu ayakkabı kullanmayın

Çok yüksek topuklu ayakkabılar , omurgayı zorlanmış bir pozisyonda kalmaya zorlar ve sırt ağrısına neden olabilir .

5. Arabada doğru pozisyonu koruyun

Özellikle uzun araba yolculukları yaparken doğru pozisyonu korumaya dikkat edin . Pedallara olan mesafenin iyi bir şekilde ayarlanmasını sağlamalısınız ve sırtlık ve koltuk başlığı , sırt ve boynun düz bir konumda kalmasına izin vermelidir. Bu hatalardan kaçınmazsanız, kendinizi can sıkıcı sırt ağrısından muzdarip bulabilirsiniz .

6. Kaldırma pozisyonuna dikkat edin

Bir cismi hareket ettirmeniz gerekiyorsa, yerden kaldırırsanız , gövdeyi bükmekten kaçının, ancak yalnızca sırt kaslarında yoğunlaşan bir stres yaratmamak için tüm vücudu hareket ettirin .

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.