enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Sırt ağrısına karşı ofis için ideal esneme (gizli ipuçları)

Sırt ağrısı, boyun ağrısı ve duruş sorunları: masanın önünde olmak çok can sıkıcı olabilir: işte ofis için bazı esneme egzersizleri.

Sırt ağrısına karşı ofis için ideal esneme (gizli ipuçları)
8 Eylül 2022 10:29
A+
A-

Sırt ve duruş için ofiste yapılabilecek en iyi germe egzersizleri nelerdir? Sık sık masanızda çalışarak ve günün çoğunu oturarak geçirerek, küçük ağrılardan muzdarip olabilirsiniz. Belki de kas gevşetme teknikleri önerebilecek özel bir merkeze güvenerek egzersiz yapmaya devam etmek için zaman bulunmalıdır. Bu, özellikle bazen sahip olduğunuz kısa süre için her zaman mümkün değildir. Bu nedenle çalışma masanızda otururken bile yapılacak günlük stratejiler, etkili egzersizler benimsemeniz faydalı olabilir. Ofis için bazı basit esneme hareketleriyle dinlenmiş hissetmeniz ve doğru duruşu korumanız için size bazı ipuçları sunuyoruz .

Ofis için esnemenin faydaları

Esneme söz konusu olduğunda, düşünceler kaçınılmaz olarak spor salonuna uçar. Ancak evinizin rahatlığında, hatta ofiste bile yapabileceğiniz o kadar çok basit egzersiz var ki. Faydaları çoktur: esnemeler, kasların ve tendonların esnekliğini artırmanıza, böylece esnekliği, dengeyi ve genel olarak hareket kabiliyetini artırmanıza izin verir. Eklemler ayrıca hareketliliklerini artıran esnemeden de yararlanır. Sonuçlar ortada: günlük stresten kaynaklanan bu küçük ağrılar yok oluyor, duruş düzeliyor ve hareketlerde daha fazla koordinasyon var.

Ancak esnemenin faydaları bunun çok ötesine geçer. Aslında, bu egzersizler kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olarak hoş bir rahatlama hissi verir. Ek olarak, kan basıncı düşer, kan dolaşımı teşvik edilir ve kalp hızı yavaşlar. Egzersizleri uygularken doğru pozisyonda kalır ve doğru nefes alırsanız, ek bir avantaj olarak daha iyi oksijenlenme elde edersiniz.

Ofiste yapılabilecek egzersizler

Sırt ağrısına karşı ofis için ideal esneme (gizli)

Sırt ağrısına karşı ofis için ideal esneme (gizli)

Masanızda bile rahatlıkla yapabileceğiniz ofis esneme hareketleri nelerdir ? Size herhangi bir alet gerektirmeyen ve istasyonunuzdan ayrılmanıza gerek kalmadan uygulanabilecek çok basit bazılarını sunuyoruz.

1. Boyun ve omuzlar

Kötü duruş boyun ağrısına neden olabilir, ancak bu basit egzersiz daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Masanızın üzerine eğilin, omuzlarınızı sıkın ve sırtınızı kemerli tutun. Kollarınızı geriye doğru uzatın ve parmaklarınızı birbirine kenetleyerek ellerinizi birleştirin. Göğsünüzü ve sırtınızın çekildiğini hissetmelisiniz.

2. Uzanmış bacaklar

Düzgün oturmazsanız , özellikle bacaklarda kan dolaşım kapasitesini düşürme riskiyle de karşı karşıya kalabilirsiniz . Otururken bacaklarınızı düzeltin ve sırtınızı kamburlaştırın, başınızı dizlerinizin hizasına getirin, ellerinizle ayak parmaklarınıza dokunmaya çalışın.

3. Uzanmış kollar

Bu egzersiz oldukça kolay olmalı, çünkü kendimizi biraz gergin ve yorgun hissettiğimizde hepimizin yapmaya meyilli olduğu doğal bir pozisyon almayı içerir. Kollarınızı başınızın üzerine kaldırın, parmaklarınızı birbirine geçirin ve vücudunuzdan uzağa doğru itin.

4. Esneklik

Günün çoğunu oturarak geçirdiğinizde, daha sert olma eğilimindesiniz ve dengeyi koruma yeteneğiniz de azalıyor . Destek için masanızı kullanın, ayağa kalkın ve ayak bileğinizi kavrayarak bacağınızı arkanızda kaldırın . Bacağınızı daha yükseğe kaldırın, dizinizi dik açıyla bükün. Bu pozisyonu birkaç saniye basılı tutun ve ardından diğer bacağınızda tekrarlayın.

5. Düşük ciğerler

Bir bacağınızı öne doğru dik açıyla bükerek dizlerinizin üzerine çökün . Diğer bacağınızı geriye doğru uzatın, bu pozisyonu birkaç saniye tutun ve ardından diğer bacağınızla tekrarlayın.

6. Sandalye ile şınav

Sırtınız dik ve kollarınız öne, sandalyenizin arkasına yaslanarak ayakta durun. Kolunuzu ve sırt kaslarınızı birkaç saniye gergin tutun . Ardından, düz bir pozisyona gelene kadar yavaş yavaş sırtınızla yükselin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.