enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun (Öğretmenler Günü Mesajları)

1 Kasım 1928’de TBMM’nin kabul ettiği Türk Harfleri Hakkındaki Kanun ile Harf devrimi gerçekleşti.Türk tarihinde ilk defa bir okuma yazma seferberliği başlatıldı. Bakanlar Kurulu, Atatürk’e 11 Kasım 1928’de “Millet Mekteplerinin Başöğretmeni” unvanını verdi. Bu unvan, 24 Kasım’da, Millet Mektepleri Talimatnamesi’nin yayımlanması ile resmileşti. Atatürk’ün Başöğretmen sıfatını aldığı 24 Kasım, 1981’den beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun (Öğretmenler Günü Mesajları)
24 Kasım 2023 10:39 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2023 12:13
A+
A-

24 Kasım Öğretmenler Günüvesilesiyle yayınlanan güzel mesajları Kastamonu Haber ekibimiz sizler için derledi..

Kastamonu Valisi  Meftun Dallı’nın’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesaj

Değerli hemşehrilerim,
Öğretmenlerimizin her birimizin üzerinde çok büyük hakları var. Toplum olarak bir arada yaşayabiliyorsak, bunu, onlardan sevmeyi, hoşgörüyü öğrenmemize borçluyuz. Öğrencilerinin içindeki öğrenme aşkını tutuşturan, bilimi sevdiren, düşünmeyi öğreten, beyinlere bilgi, gönüllere sevgi koyan onlar.
Hani Yahya Kemal “‘Anneni mi çok seviyorsun, öğretmenini mi?’ sorusuna cevap veremedim” diyor ya, işte öğretmenlerimizi öyle seviyoruz. Elbette  öğretmenlerimiz yakînen bilir ki, sevgi olmadan öğrenme olmaz. Bir çocuğun gönlüne girmeden kafasına girmek zordur.
Atatürk, “Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demişti. Yeni nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizden istirhamımız şudur. Bu güzel ülkemizin yarınlarının daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh olabilmesi için, yeni nesillerin,
– Düşman oyunlarına gelmeyecek kadar bilgili ve bilinçli,
– Hiçbir meselenin sokakta, nefretle, kavgayla çözülmeyeceğini anlayacak kadar seviyeli,
– Vatanın birlik ve bütünlüğünün önemini kavrayacak kadar şuurlu ve ferasetli,
– Hepsinden önemlisi, faydalıyı zararlıdan ayıracak kadar ölçülü ve aklını kullanan,
– Ve herkese ve her varlığa Yunus’calayın sevgi ve şefkat gösteren, medeni insanlar olarak yetişmesi şarttır ve işte bu ağır yük, ailenin, devletin, toplumun ama en başta ve en fazla öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Bu kutlu görevi lâyıkıyla yapmış ve yapacak olan sevgili öğretmenlerimize selam olsun.
Bu samimi duygu ve düşüncelerle, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü gönülden kutluyorum. Başta Baş Öğretmen Atatürk olmak üzere, aramızdan ayrılıp ebediyete göçmüş bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Güzel vatanımızın çeşitli köşelerinde görevlerini aşk ve fedakârlıkla yaparken, insanlıktan nasibini almamış hainler tarafından şehit edilen öğretmenlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, mekânları cennet olsun diyorum. Emekli öğretmenlerimize Allah’tan sağlıklı, huzurlu bir ömür, çalışan öğretmenlerimize başarılar ve işlerinde kolaylık dileklerimle hürmet ve şükranlarımı arz ediyorum.

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. R. Galip Vidinlioğlu’nun Öğretmenler Günü Mesajı

Öğretmenlerimiz, gelecek nesillerin en kıymetli mimarıdır. Şüphesiz ki bir insanı yetiştirmek en meşakkatli meslektir. Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi ancak eğitim ile mümkündür. Ailelerimizden sonra bizleri hayata hazırlayan, ilim ve irfan yolculuğumuzda rehberimiz olan öğretmenlerimizin hakları ödenmez. Onlara olan vefa borcumuzu ancak çalışarak, üreterek ve mensubu bulunduğumuz yüce Türk Milleti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkararak ödeyebiliriz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlik mesleğini gönülden icra eden, nice evlatlarımızı ilim ve irfan ışığıyla yetiştiren, akıllarımızı bilgi, gönüllerimizi sevgi ile donatan kıymetli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Başta Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Emekliye ayrılmış öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun…

Kastamonu İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Gümüş’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı bilgi ve beceriyle donatan, sevgiyle büyüten, mesleklerin en yücesini icra eden öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, “Bir millet, irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır.” diyerek milletimizi gerçek mutluluk ve kurtuluşa ulaştıracak bilgi ordusuna sahip olmanın önemini vurgulamıştır.

Toplumların geleceğini şekillendiren en onurlu mesleklerden biri olan öğretmenlik, sadece bir meslek değil, kutsal bir görevdir. Öğretmenler; bilgiye açılan kapıları aralayan, genç zihinlere ışık tutan kılavuzlardır. Öğrencilerin hayallerini besleyen ve onlara yaşam boyu rehberlik eden değerli öğretmenlerimiz, her gün yeni bilgilerle öğrencilerin hayatlarına dokunarak yaşamlarını şekillendirirken potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olarak bu kutsal mesleği icra etmektedirler.

Öğretmenlerimiz sorumluluğu büyük, bir o kadar da kutlu bir yolun yolcularıdır. Bu yolda azim ve kararlılıkla büyük bir fedakârlık ortaya koymaktadırlar.

Toplumun ilerlemesine, çağın gerektirdiği teknolojik yeniliğe, birlik ve beraberliğin sağlanmasına, hoşgörüye, merhametli olmaya ve insanlığın gerektirdiği tüm davranışların kazandırılmasına azimle, kararlılıkla gayret gösteren, geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızı yetiştirmek için canla başla çalışan öğretmenlerimize fedakârlıkları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

Bu vesileyle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anarken tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.