enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

“19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun” Mesajları

Büyük Millet Meclisi, Sakarya Meydan Savaşı’nın kazanılmasından sonra Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e, 19 Eylül 1921’de kanunla “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” ünvanını verildiği gün olduğu için her yıl “19 Eylül Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır.

“19 Eylül Gaziler Günü Kutlu Olsun” Mesajları
19 Eylül 2022 09:32 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2022 10:23
A+
A-

“19 Eylül Gaziler Günü” dolasıyla Kastamonu il ve ilçe protokolu birer mesaj yayınladılar. İşte o mesajlar

Kastamonu Valisi Avni Çakır’ın Gaziler Günü Mesajı

Bu eşsiz vatanın ölümsüz kahramanları şehitlerimiz, gazilerimiz, bağımsızlığımızın simgeleri, birliğimizin, milli değerlerimizin temsilcileri bugün sizleri şanla, şerefle, gururla saygıyla andığımız gün.

Ünvanların en şereflisini alan Kahraman Şehitlerimiz ve Gazilerimiz; uğruna yüreğini, canını koyduğu bu vatanın temelindeki bağımsızlığın destanını yazanlardır.

Kastamonu Valisi

Bir vatanın, bir milletin bağımsızlık mücadelesine canlı şahitlik eden ölümsüz kahramanlar gazilerimiz; vatan, millet, devlet savunmasında her daim hazır olduklarını kanıtlamışlardır.

Bugün ecdadımızın emanetleri gazilerimizi ve anılarını yaşatmak, eşsiz vatanımızın tüm kahramanlarının kanları, canları ile yazdığı bağımsızlık destanını gelecek nesillere aktarmak boynumuzun borcudur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusunun sönmeyen meşaleleri gazilerimizi andığımız bugünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor, hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve huzurlu bir hayat diliyorum” dedi.

 

Kastamonu Hanönü Kaymakamı Tolga DEĞİRMENCİ 19 Eylül Şehit ve Gaziler günü mesajı;

” Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır.

Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz vardır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutacaktır. Bizler de vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonsuza kadar sahip çıkacağız.

 

Tarih bilinci, vatan ve hürriyet aşkı, bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren kahraman gazilerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anılacak, her daim en üstün payelere layık görülecektir. Bugünkü birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temellerini aziz şehitlerimizle birlikte atan gazilerimiz, birliğimizi koruma kararlılığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimiz karşısında şüphesiz gururların en büyüğünü yaşayacaktır.

Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize en kıymetli emanetler olduğu inancıyla, devletimizin yanlarında olduğunu ifade ederek, bu vesileyle aziz şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

 

Kastamonu Bozkurt Kaymakamı SMurat Atıcı’nın 19 Eylül Gaziler günü mesajı;

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.