enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

18 Mart Çanakkale Zaferi Resimli Kutlama mesajları

18 Mart Çanakkale Zaferi bu yıl 109. yıl dönümünde kutlanacak, savaşan askerler anılacak. Dünya tarihini değiştiren bir savunmaya sahne olan Çanakkale Zaferi’nin milli mücadeleye büyük katkısı oldu…

18 Mart Çanakkale Zaferi Resimli Kutlama mesajları
18 Mart 2024 09:00 | Son Güncellenme: 18 Mart 2024 10:56
A+
A-

Çanakkale Savaşları, sıradan bir askerî müdahale ve mücadele değil,  Anadolu’ya da yönelmiş olan tehdidin sabır sınırlarını zorladığı yıllarda, büyük Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakârlığın ve kahramanlığın abidesi olmuştur.

 

  Kastamonu mülki amirleri “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” dolasıyla birer mesaj yayınladılar.

kastamonu haber ekibimizin derlediği  o mesajlardan bazıları…

Kastamonu Valisi meftun Dallı’nın’ın “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” mesajı…

   Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, vatanımız için canlarını seve seve feda eden kahraman şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.
Çanakkale Zaferi, Türk milletinin tüm dünyaya karşı vermiş olduğu mücadelenin ve vatan müdafaasının eşsiz bir numunesidir. Bu yolda canlarını vermekten geri durmayan şehit ve gazilerimiz Türk’ün esaret altında yaşayamayacağını bir kez daha göstermişlerdir. Milli birlik ve beraberlik ruhuyla hareket eden milletimiz, en zor zamanlarda bile düşmana karşı dimdik ayakta durmuş, millet olma bilincinin en güzel örneğini sergilemiştir.
Kahraman şehitlerimiz, şanlı gazilerimiz Çanakkale Zaferi ile tarihimize destan ,geleceğimize güven vermişlerdir.
Çanakkale’de en açık  şekilde kendini gösteren bu bağımsızlık ruhu Milli Mücadele’nin de ateşini yakmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın özünü oluşturan Çanakkale Zaferi, yeni Türk devletinin kurulmasına da vesile olmuştur.
Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda verdiği olağanüstü mücadelelerle şiirlere ve türkülere konu olan Kastamonulu kahramanlarımızı da rahmet, minnet ve şükranla yad etmek isterim.
İnancımız ve duamız odur ki 18 Mart 1915’te yeniden hayat bulan  bu ruh, Türk milletinin hem bugününe hem de yarınına hayat kaynağı olacaktır.
Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere “Şan, şeref, tarih bizim, bizim Çanakkale” şiarıyla  şehit olan kahramanlarımıza  ve ahirete irtihal eden gazilerimize rahmet diliyorum.
Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlarken Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizin ve milletimizin daha birçok alanda zaferden zafere koşmasını diliyorum.

 

Kastamonu Milli Eğitim Müdürü HNasan Gümüş’ün’ “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” mesajı…

İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Hasan Gümüş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kastamonu İl Müdürü Hasan Gümüş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde şanlı tarihimizin zaferlerini kutlamanın ve Çanakkale Destanını yazan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmanın manevi onurunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlığı ve vatanı için savaşmaktan çekinmeyen aziz milletimizin, sarsılmaz inanç ve kararlılığıyla, bütün imkânsızlıklara rağmen verdiği destansı mücadeledir. Binlerce yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale zaferi; azmin ve imanın teknolojiye galebe çaldığı, tarihte eşine çok az rastlanan kahramanlık destanlarındandır.

Canla, kanla, imanla yazılan ve Kurtuluş mücadelemizin temellerinin atıldığı Çanakkale destanı, esaret altında yaşayan bütün mazlum milletlere de umut ışığı olmuştur.

“Çanakkale Geçilmez” dedirten aziz milletimiz, 109 yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da vatanına, geleceğine ve bağımsızlığına sahip çıkma azim ve kararlılığını her daim gösterecektir. Bu topraklarda varlığını sürdüren aziz milletimizin her bir ferdine düşen en büyük görev, kahraman ecdadımızdan, aziz şehitlerimizden bize miras olan vatanımıza birlik beraberlik içerisinde sahip çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’ni kutluyor; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı bayrağımızın semalarımızda özgürce dalgalanabilmesi için canlarını bir an bile düşünmeden feda eden tüm aziz şehitlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” mesajı…

Çanakkale; Türk milletini himayesi altına almaya çalışanların yerle bir edildiği mukaddes toprakların adıdır.

107 yıl önce tüm dünyanın gözü önünde Çanakkale’de eşi benzeri görülmemiş bir mücadele destanı yazılmıştır. Çanakkale Savaşı ile büyük Türk milleti, bağımsızlık aşkını tüm dünyaya duyurmuştur. Bugünkü kutsal topraklarımız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.

Çanakkale Zaferi, emperyalist mihraklara karşı vatanın ve milletin bekası ve mutluluğu için canlarını feda edecek kadar benliklerinden vazgeçmiş yüz binlerce milli kahramanın verdiği emsalsiz bir direniştir. Tarihin her döneminde emperyalist güçlerin Türk milletinin varlığına kasteden girişimlerine inanç ve azimle karşılık verilmiş ve saldırılar milletimiz tarafından her zaman boşa çıkarılmıştır.

 

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

 

Çanakkale Savaşı, Türklüğü küçümseyen, onuruna el ve dil uzatmaya yeltenen, Türk milletinin gücünü imtihan etmeye kalkışan bugünkü ihanet odaklarının kendilerini nasıl bir sonucun beklediğini anlamaları açısından ders almaları gereken tarihi savaştır.

Bu düşüncelerle kutlu vatan topraklarında huzur içinde yatan ve bizim varlık nedenimiz olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; millî ve manevi değerleri uğruna serden vaz geçmiş bütün kahramanlarımızı rahmetle, minnetle, hürmetle yad ediyor, aziz Türk milletimizin 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni kutluyorum dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.