enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

10 Ocak Gazeteciler ve İdareciler Günü Kutlu Olsun

Türkiye’de 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, “10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak değiştirilerek bugün çalışan gazeteciler günü ilan edilmiştir.

10 Ocak Gazeteciler ve İdareciler Günü Kutlu Olsun
10 Ocak 2024 10:00 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2024 08:28
A+
A-

Kastamonu Valisi  Meftun Dallı’nın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

”  Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olan basın mensupları, vatandaşlarımızın bilgi ve haber alma hakkının karşılanmasını sağlayarak vatandaşlarımızın bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde çok önemli bir görev üstlenirler.
Basın mensupları, aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentilerini duyurarak önemli bir kamu hizmeti yapmaktadır.
Yerel basın mensupları, kamuoyunun beklentilerini yansıtmanın yanı sıra ilimizde hayata geçirilen projeleri, çalışmaları, etkinlikleri haber yaparak ilimizin sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de katkı sağlamaktadır.
İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar.
Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, basın hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.
Bir ülkenin gelişmesinde eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomik, sosyal ve teknolojik imkânların yanında vatandaşlarımızın haber alma hakkı da önemli bir göstergedir. Vatandaşlarımızın her şeyden haberdar olmasını sağlayan basın kuruluşlarımızın doğru, ilkeli ve tarafsız bir şekilde yaptıkları bu görev mukaddes bir görevdir. Demokrasinin ve günümüz yönetim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen basın, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, son derece önemli ve zor bir görevi ifa etmeye çalışan, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda özveriyle görevlerini yerine getiren, adeta milletimizin gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili ve yazan eli olan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve üstün başarılarının devamını dilerim”dedi.

Kastamonu Belediye Başkanı Dp.. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun Gazeteciler Günü mesaj

  “Kamuoyunu doğru bilgilendirme gibi büyük bir sorumluluğu omuzlarında taşıyan, fedakarlık ve bilgi birikim isteyen son derece kritik bir görev yürüten gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Türk basın tarihinde 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle parlayan Kastamonu basını dün olduğu gibi bugün de memleketimizin sesi olmaya devam etmektedir.

Belediye Başkanı Vidinlioğlu’da Koronavirüse Yakalandı

Kurtuluş Savaşı’nda Hüsnü Açıksöz ve arkadaşlarının verdiği mukaddes mücadeleden bugüne milli ruh ile görevlerini yerine getiren Kastamonu Basını kurtuluşta, kuruluşta ve ülkemizin yüz yılında ayrı bir yere sahiptir.

Değerlerimize sahip çıkan, hassasiyetlerimizi bilen dünden bugüne şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi için çaba harcayan tüm gazetecilerimize teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.
Kurtuluş Savaşımızın basın cephesi komutanlığını yapan Hüsnü Açıksöz başta olmak üzere devraldığı onurlu bayrağı dalgalandıran ve Hakk’ın rahmetine kavuşan tüm gazetecilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

KASTAMONU İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN GÜMÜŞ’ÜN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

“ İletişimin en güçlü kanallarından olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasının etkili bir aracıdır.

İletişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte toplumun aydınlanmasında önemli bir rol üstlenen basın, internet medyası ve sosyal medya ile yelpazesini genişletmiş, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına erişmiştir.

Tarafsız, özgür ve objektif basın, güçlü demokrasiye uzanan merdivenin en önemli basamaklarındandır.

Kamuoyunun bilgilendirilmesinde doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde barındıran bir mesleği icra eden kıymetli gazetecilerimiz , aynı zamanda vatandaşla devlet arasında köprü görevi görmektedirler.

Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal yapının, kamu kurum ve kuruluşlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, idareciler olarak çalışmalarımızda önemli faydalar sağlamaktadır.

 

Bu düşüncelerle; görevlerini yaparken ebediyete irtihal eden basın mensuplarına Allah’tan rahmet diliyor, gündeme taşıdıkları konularla İlimizin gelişimine önemli katkılar sunan basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.