enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yusuf Suresinin Anlamı ve Gizemi (Çocuğu ve işi olmayanlar, Mağdur ve Bahtsız Olanlar Neden Yusuf Suresini Okumalıdır?)

Yusuf Suresi, Kur’an’ı Kerimi’in 12. suresidir. Yusuf Suresi 111 ayetten oluşur. 1., 2. ve 3. ayetlerin Medine’de kalanlarının ise Mekke’de indirildiğine inanılmaktadır.

Yusuf Suresinin Anlamı ve Gizemi (Çocuğu ve işi olmayanlar, Mağdur ve Bahtsız Olanlar Neden Yusuf Suresini Okumalıdır?)
13 Haziran 2022 08:51 | Son Güncellenme: 13 Haziran 2022 10:01
A+
A-

Yusuf Suresini okumak neye ve nelere iyi gelir?

Sure adını surenin hemen hemen tamamında kendisinden bahsedilen Hz. Yusuf peygamberden almıştır.

Yusuf Sûresi

Resûlullah (s.a.v) buyurdu ki: “Muhakkak, herhangi bir Müslüman, Yusuf sûresini okursa yahut evlâtlarına, ehline veya hizmetçilerine öğretirse, Allah-u Teâlâ, sekerât-ı mevtini (ruhunu teslim etme anını) kolaylaştırır ve ona o kadar iman kuvveti verir ki, o kişi hiçbir müslümana karşı haset etmez.” (Beyzâvî)

Yûsuf sûresi, izzet ve sâadete nail olup, bahtın açılması için okunur. Hasretini çektiği kimseye kavuşmak için okursa, isteği gerçekleşir. Her gün okuyan, herkese şirin gözükür, ruhunu kolaylıkla teslim eder. Yusuf suresini yazıp, üzerinde taşıyanlar, eşinin muhabbetine mazhar olurlar.

Çalıştığı hâlde, işi kötüye giden kimse; Kamerî ayların ilk Perşembe gününü oruç tutar, gecesinde de Yusuf sûresini okur ve Cuma gününü de oruçla geçirir ve Cuma namazı ile ikindi namazı arasında, Yusuf sûresinin 54-56. âyetlerini bir kâğıda yazar, iftar ettikten sonra da Yusuf suresini sonuna kadar okur, 100 kere “Subhanallahî ve’l hamdülillahî ve lâ ilâhe illallahu vallahu ekber” dedikten sonra, 100 kere de istiğfar eder, sabah olduğunda hiç kimseye kötülük yapmayacağına söz verir ve daha önce yazmış olduğu âyet-i kerîmeyi iş yerinin ön kapısına asarsa, umulur ki işleri açılır.

Suçu olmadığı hâlde, hapse atılan veya zulmedenlerden kurtulmak isteyenler, Yûsuf sûresinin 99-100. âyetlerini yazıp, üzerinde taşımalı ve bu ayetleri okumaya devam etmelidir.

Yusuf suresi, baht açıklığı için okunur. Yusuf suresi, bir kâğıda yazılıp, hamile kadının üzerine konulursa, erkek çocuk doğurmasına vesile olabilir. Çocuğu olmayan; çocuk sahibi olmak niyetiyle, vesile olması için, 7 gün bu sureyi okursa Allah (c.c.) dilerse, çocuğu olur.

Yusuf suresini herhangi bir mü’min okur ve âile efrâdına öğretirse, Cenab-ı Hakk onlara ölüm hastalığını kolay kılar ve Müslümanlara haset etmek duygusundan onları kurtarır. (Beyzâvî)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.