enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı ( Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak?)

Ülkemizin her yeri yağışlı havanın etkisine girdi. Dün başlayan yağışlar Konya, Ankara, Sinop, Kastamonu ve bir çok ilimizde sel baskınlarına neden oldu. Meteoroloji dikkatli olunması noktasında uyarılar yapıyor.

Meteorolojiden Uyarı Üstüne Uyarı ( Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak?)
12 Haziran 2022 17:12 | Son Güncellenme: 12 Haziran 2022 20:58
A+
A-

Kastamonu Hava Durumu

Bir süredir kuvvetli yağış altında olan Kastamonu ve ilçelerimiz ve de çevre illerde akşam saatlerinde taşkınlar yaşandı yarın içinde uyarılar yapıldı.

Özellikle bu geceye dikkat çekildi. Kastamonunun bir çok ilçesine bağlı köylerde aşırı yağışlar sel felaketine sebep oldu. Kastamonu Taşköprü’ye bağlı Emerce, Koçanlı köyleri zarar gören köyler arasında.

Kastamonu Taşköprü Karapürçek Köyü Yeniler Mahallesi ve Hamzaoğlu Köyünde aşırı yağışlar yolları yıktı. Yaklaşık 8 köye ise ulaşım kapandı. Bazı köylere elektrik verilemiyor.

Yetkililer çalışmalarını artırarak köylerde yaşanabilecek sıkıntıları çözmeye çalışıyorlar.

Doğu Karadeniz’de toprak kayması, heyelan olabilir (Ardeşen-Hopa arası daha riskli olmak üzere) Ayrıca Batı Karadeniz’den Doğu Anadolu’ya geniş bir alanda süren yağışlar var, gece saatleri yaklaşırken çeşitli merkezlerden su baskınları, sel haberleri alabiliriz. Lokal ve kısa süreli dolu yağışları da görülebilir.

Meteorolojik afetlerle ilgili genel bir uyarı niteliği taşıyan ve acil durumda 112’yi aramamız gerektiğini hatırlatan mesaj kısa süreli panik yarattı. Aslında uyarı yağışın kuvvetli sürdüğü alanlarda dikkate alınmalı.

Kuzey ve İç Kesimlerde Günü Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; yağışlı havanın bu gece yarısından sonra yine etkili olması bekleniyor. Gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara bölge geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzeyi), Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar’ın kuzeyi; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz’in iç kesimleri, (Çorum, Amasya, Tokat), Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan), Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana’nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Pazartesi Günü İç Kesimlerde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi günü ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu’nun Güneydoğusunda Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Rüzgarın Pazartesi günü Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Van’ın güney ve doğusu, Şırnak ve Hakkari) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kastamonu ve İlçelerinde 5 Gün Hava Durumu Nasıl Olacak? İşte tahminler…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.