enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir)

Yeşil çay, dünyadaki en sağlıklı içeceklerden biri olarak lanse edilir.

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir)
26 Şubat 2022 15:15 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2022 15:55
A+
A-

YEŞİL ÇAY NEDİR?

Yeşil çayı en iyi anlamak için genel olarak çaya bakmalıyız. Çoğu insan siyah çay veya onun çeşitlerini içer ve bazı insanlar beyaz çay çeşidini tercih eder. Aradaki farklar nelerdir ve yeşil çayı bu kadar sağlıklı yapan nedir? Çay, Camellia Sinensis çalısının yapraklarından gelir. Dört çay türünden yeşil çay, bitki bazlı antioksidan kimyasallar olan en fazla flavonoidlere sahiptir. Yeşil çay işlendiğinde en az oksitlenir ve bu yüzden en faydalı olarak lanse edilir.

İşte Yeşil Çayın 7 Faydası

1-)YEŞİL ÇAY YAĞ YAKITICI ÖZELLİKLERE SAHİPTİR

Metabolizmanızı hızlandırmak, genel olarak daha iyi hissetmenin kesin yoludur. Vücut sistemleriniz birinci sınıf kapasitede çalıştığında, genel sağlık için bir bonus. Ve yeşil çayın yağ yakımını artırması, kanınızın daha iyi aktığı, kalbinizin olması gereken hızda pompaladığı ve sindirim sisteminizin tam olarak uğuldadığı anlamına gelir.

2. YEŞİL ÇAY BAZI KANSERLERLE MÜCADELE EDEBİLİR

Bu büyük. Ne de olsa hepimiz kanserden etkilenmiş birini tanıyoruz ve hatta kanserle kendimiz yüzleşmiş bile olabiliriz. Bu nedenle, yeşil çayın kanserle savaşabileceğini bilmek, onu gününüze eklemek için oldukça büyük bir teşviktir. Diğerlerinin yanı sıra ağız, böbrek, pankreas, mide ve meme bezleri de dahil olmak üzere önlenebilecek kanser türleri de oldukça fazladır.

3. YEŞİL ÇAY KİLO VERMEYE YARDIMCI OLABİLİR

Kilolarıyla ilgili sorunları olan birçok insan, bunun genellikle orta kısımda bir kilo birikimi olduğunu fark eder. Yeşil çay kilo vermenize ve dolayısıyla yağlarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Fazla kilolu denekler üzerinde yapılan bir çalışmada, yeşil çay içenlerde kilo ve bel çevresinin azaldığı tespit edildi.

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları)

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir)

4. YEŞİL ÇAY KARDİYOVASKÜLER HASTALIKLARLA MÜCADELE EDEBİLİR

Ölüm nedeni söz konusu olduğunda kalp damar hastalıkları üst sıralardadır. Yeşil çay, felç ve kalp krizi gibi durumlarda rol oynayan kolesterol seviyelerini etkileyebilir. Kandaki LDL (kötü) kolesterolü düşürmek için yeşil çay için.

5. YEŞİL ÇAY TİP 2 DİYABETİ ÖNLEYEBİLİR

Tip 2 diyabet artıyor. Günümüz diyetleri ve sıklıkla yapmamız gerekenden daha az egzersiz yapmamız nedeniyle olabilir. Yeşil çay tüketimi sayesinde insülin duyarlılığı azalır ve diyabetin suçlusu olan kan şekeri seviyeleri de düşer.

6. YEŞİL ÇAY AĞIZ SAĞLIĞINA FAYDALARI

Ağız sağlığınız da önemlidir. Aslında, bazı hastalıklar ve hastalıklar, bakımı yapılan diş ve diş etlerinden daha azından kaynaklanabilir. Yeşil çaydaki kateşinler ağızdaki bakterilere karşı savaşır.

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları)

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir)

7. YEŞİL ÇAY BEYNİ KORUR

Yeşil çaydaki kateşinler gerçekten gösterinin yıldızı. Birçok fayda sağlarlar ve ayrıca beynin nöronlarını korudukları kanıtlanmıştır. Bilişsel bozulma azalır ve nörodejeneratif hastalık riski azalır.

8. YEŞİL ÇAY BEYİN FONKSİYONLARINA YARDIMCI OLUR

Yeşil çaydaki kafein uyarıcı görevi görür. Kahve veya çay içtikten sonra sadece daha enerjik hissetmekle kalmaz, aynı zamanda yeşil çayın reaksiyon süresi, ruh hali ve üretkenlik dahil olmak üzere beynin işlevini iyileştirdiği bilinmektedir.

9. YEŞİL ÇAY İLTİHAFLA MÜCADELE

Yeşil çaydaki flavonoidlerin vücuttaki iltihapla savaştığı kanıtlanmıştır. Yeşil çaydaki bileşen epigallocatechin gallate, anti-inflamatuar etkilere sahiptir ve hücre DNA’sını korur. Yeşil çayda ayrıca iltihaplanmaya karşı çalışan antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikler de vardır.

Yeşil Çayın 7 Faydası (Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir)

10. YEŞİL ÇAY KEMİK KAYBINA KARŞI KORUR

Araştırmalar, yeşil çay içmenin kemik oluşumunu sağlayan mineralizasyonu uyarabileceğini gösteriyor. Kemik kaybı iyileştirilebilir ve kemiklerin güçlendirilmesi nedeniyle osteoporoza karşı ek koruma sağlanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.