enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yemek Yedikten Sonra Neden Uykum Geliyor? (Yemek Sonrası Uyku Gelmesi Nasıl Önlenir?)

Yemek yedikten sonra neden uykum geliyor?

Yemek Yedikten Sonra Neden Uykum Geliyor? (Yemek Sonrası Uyku Gelmesi Nasıl Önlenir?)
7 Eylül 2022 22:54
A+
A-

Çok az şey uykunun öğle yemeği sonrası siren çağrısı kadar karşı konulmazdır, ama neden yemekten sonra uykumuz geliyor? Sonuçta, yiyecek bir enerji kaynağıdır değil mi?

Ne yazık ki, insan vücudu o kadar basit değil, bir kişinin ne kadar yorgun hissettiğini belirlemek için bir dizi faktör devreye giriyor. 

Değişken değerli kan şekeri seviyeleri, yemekten sonra yaşadığımız uykulu hissine katkıda bulunan faktörlerden biri olabilir. “Yüksek şekerli yiyecekler yediğimiz zaman kan şekerimizin yükselmesine ve ardından hızla düşmesine neden olabilir. Ortaya çıkan çarpışma ani yorgunluğa neden olabilir.

Bununla birlikte, hormonlarımızın da oynayacağı bir rol olduğundan, öğleden sonra 3’te bir düşüşten kaçınmaya çalışırken dikkate alınması gereken tek şey bu değildir. Yemek yedikten sonra bazen serotonin üretiminde ve salınımında bir artış görebiliriz.

Artan hormon seviyeleri bizi biraz uykulu hissetmemize neden olabilir. Serotonin ruh halimizde ve uyku döngülerimizde kritik bir rol oynar ve yemekten sonra seviyeler yükseldiğinde uykulu hissetmenize neden olabilir.

YEMEKTEN SONRA UYKULU HİSSETMEK NASIL ÖNLENİR

Öğleden sonra üretkenlik düzeylerini artırmaya çalışan insanların atabilecekleri bazı adımlar şunlardır:

Öğünlere yüksek lifli gıdaları dahil etmek, kan şekeri seviyenizi stabilize etmenize ve bu çarpışmayı önlemenize yardımcı olabilir, bu da uykulu olma ihtimalinizin daha düşük olduğu anlamına gelir. Düzenli yemek yemeye çalışın ve çok büyük porsiyonlar yemekten kaçının. Bu, sindirim sisteminizi aşırı yükleyerek yorgun ve halsiz hissetmenize neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.