enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yazılıma Nasıl Başlanır: Yeni Başlayan Programcılar İçin Rehber

Kodlama, geliştirebileceğiniz en değerli becerilerden biridir.

Yazılıma Nasıl Başlanır: Yeni Başlayan Programcılar İçin Rehber
21 Ekim 2022 17:24
A+
A-

Belki arkadaşlarınız için yazılım veya oyunlar geliştirmeyi veya teknoloji alanında daha iyi bir kavrayış elde etmeyi umuyorsunuz. Her iki durumda da, bilgisayarların dilini öğrenmek, profesyonel ve kişisel gelişiminiz için önemli bir adım olabilir.

Zaman, özveri ve internet erişimi ile herkes kodlamayı öğrenebilir. Bunu okuyorsan, buna sen de dahilsin. Bu nedenle, bu kılavuzda kod yazmaya başlamak için bilmeniz gereken her şeyi açacağız:

Kodlamaya Nasıl Başlanır?

  1. Neden kodlamayı öğrenmek istediğinizi anlayın.
  2. Önce öğrenmek istediğiniz kodlama dilini seçin.
  3. Video eğitimlerini izleyin.
  4. Kodlamayı öğrenmeyi kolaylaştıran araçlar kullanın.
  5. Algoritma mantığını çok iyi bir şekilde öğrenin.

İnternet sayesinde, kodlamayı öğrenmek için daha iyi bir zaman olamaz. Ancak seçeneklerin çokluğu, bazı yeni kodlayıcıları daha başlamadan durdurabilir.

1. Neden kodlamayı öğrenmek istediğinizi anlayın.

Kodlamaya başladığınızda hemen atlamak cazip geliyor. Ancak nihai bir hedefiniz yoksa hayal kırıklığına uğrayabilir ve eğlenceye başlamadan önce öğrenmeyi bırakabilirsiniz.

Bu nedenle, çalışmaya başlamadan önce neden kod yazmayı öğrenmek istediğinizi düşünün. Tamamlamak istediğiniz projeleri, bu becerinin sizi neden heyecanlandırdığını ve hangi kaynaklara sahip olduğunuzu düşünün.

2. Önce öğrenmek istediğiniz kodlama dilini seçin.

Hangi programlama diliyle başlayacağınızı bulmaya çalışıyorsanız, uzun vadeli hedeflerinizi düşünün. Eğlenmek için mi kod yazıyorsunuz yoksa işte ilerlemek için mi? Esnek bir zaman çizelgeniz mi var yoksa bir projeyi aceleyle bitirmeniz mi gerekiyor?

Yeni başlayan biri olarak, veri yapıları veya algoritmalar kullanmayan bir dille başlamak isteyebilirsiniz. Bu durumda, HTML veya CSS, başlamak için harika yerlerdir. Ancak Java ve Python gibi diller de yeni başlayanlar için harikadır ve ayrıca çok çeşitli uygulama ve örnekleri vardır.

Bir programlama dilini öğrenmek bazen aylar alabilir, bu nedenle zamanınızın iyi harcandığından emin olmak için bu kararı vermek için biraz zaman ayırın.

3. Video eğitimlerini izleyin.

Muhtemelen bir veya iki YouTube öğreticisi izlemişsinizdir – neden aynı şeyi kodlama için yapmıyorsunuz? Çevrimiçi kurslar, uygulamalı deneyim için en iyi seçeneğiniz olsa da, çevrimiçi videolar öğrenmenizi tamamlayabilir ve merakınızı giderebilir.

4. Algoritma mantığını çok iyi bir şekilde öğrenin

Algoritma nedir? Bilgisayar programlamada algoritmalar neden önemlidir?

Büyük bir ev inşa etmeyi planlıyorsunuz ama aynı zamanda sahip olduğunuz kaynakların yeterli olup olmadığından emin değilsiniz. Ne yapacaksın? Elinizdeki küçük kaynakları binayı bitirmek için harcamanızı sağlayacak bir iş planı tanımlayacaksınız. İkincisi, birkaç mil uzağa seyahat etmeyi planlıyorsunuz ama çok az zaman var. Sizi hedefinize ulaştıracak en kısa veya en hızlı rotayı bulacağınız çok açık.

Algoritmaların Önemi :Bilgisayar programlama söz konusu olduğunda , algoritmalar benzer şekilde çalışır. Algoritma, bir görevi başarmak için adım adım bir prosedür olarak tanımlanabilir. Programlama dünyasında, bir algoritma, bazı değerleri girdi olarak ve bazı değerleri çıktı olarak alan iyi yapılandırılmış bir hesaplama prosedürüdür.

Algoritmalar bize bir görevi tamamlamak için en ideal seçeneği sunar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.