enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yaz tatillerinde kilonuzu korumak için ipuçları ve püf noktaları!

Yaz tatillerinde kilonuzu korumak için ipuçları ve püf noktalarını haberimzide bulabilirsiniz.

Yaz tatillerinde kilonuzu korumak için ipuçları ve püf noktaları!
26 Mayıs 2022 11:16 | Son Güncellenme: 26 Mayıs 2022 12:36
A+
A-

Yılın en güzel mevsimi yaz geliyor ve yaz tatilinizi organize etme zamanı geldi. Sonunda birkaç dakika dinlenmek, kumsalda uzanmak, güneşlenmek, eğlenmek… ama kilo almak için değil. Ve bunun nedeni, insanların çoğunluğunun bu dinlenme günlerini, kışın inşa etmekte çok zorlandığı yeme alışkanlıklarını da “rahatlamak” için bir fırsat olarak görmesidir.

Bununla birlikte, yazın doğru beslenme için başlıca fırsat olduğu ve kilo vermek için neden olmasın, çünkü yüksek sıcaklıklar hafif pişirme ve bol miktarda tazeleyici meyve suyu gerektirdiğinden, doğru beslenme ilkelerinden neredeyse hiç farklı olmayan alışkanlıklar olduğu bir gerçektir. Aslında yaz, kilonuzu ve diyetinizi izlemek için mükemmel bir zamandır.

Kilonuzu korumak için sırlar ve ipuçları.

  • Kahvaltınızı atlamayın. Kahvaltı yapmak günün ilerleyen saatlerinde açlığınızı azaltabilir ve bu da aşırı yemeyi önleyebilir. Kahvaltıyı atladığınızda, daha sonra kendinizi aç hissedebilir ve sahil bar sandviçi gibi sıradan bir şeyler yeme isteği duyabilirsiniz. Ayrıca tipik otel kahvaltısı yerine sağlıklı bir kahvaltı, vücudunuz için yakıt görevi görür ve kaslarınıza anında enerji sağlayan glikojen depolarını yeniler.
  • Daha fazla su iç . Isıya ve güneşe uzun süre maruz kalmak vücudun daha hızlı susuz kalmasına neden olur ve sonuç olarak daha fazla su içme eğiliminde olursunuz. Su içmek, sağlıklı bir kilo için temel bir koşuldur, çünkü aç olduğunuzu düşündüğünüz, aslında susadığınız birçok zaman vardır. Ayrıca susuz kalmayarak, atıştırmalardan kaçınır ve daha uzun süre tok kalırsınız.
  • Bir açık hava etkinliği seçin. Yürüyüş, yüzme, koşu, plaj voleybolu, raketler yaz tatilinizde tercih edebileceğiniz aktivitelerden sadece birkaçı. Faydaları çoktur: egzersiz yaparsınız, metabolizmanızı çalıştırırsınız, doğa ile temasa geçersiniz, aynı zamanda inanılmaz manzaralar görürsünüz, denizin serinliğinin tadını çıkarırsınız, arkadaşlarınızla harika vakit geçirirsiniz veya yeni insanlarla tanışırsınız. gruplar oluşturmak için bir araya gelenler. Unutulmaz ve hareketli bir yaz için pek çok seçenek ve hepsi sizin.
  • Günün öğünlerini sınırlayın . İhtiyacınız olan enerjiye sahip olmak için günde tam bir öğün, öğle veya akşam yemeği yeterlidir. Akşam yemeğinizin tamamını adanın pitoresk tavernasında yemeyi planlıyorsanız, kahvaltınızı normal bir şekilde yapın ve öğlenleri mis kokulu sebzeli taze salata gibi hafif bir şeyler seçin. Gece yemek yemek için bütün gün oruç tutmayın. Ayrıca günün sıcağı ve yüzmesi ile bol baharat, sos ve yağ içeren ağır, yani kışın tüketebileceğiniz hiçbir şeyi tercih etmemiş olursunuz. Izgara balıklar, geleneksel mutfağımızın pişmiş yemekleri ve taze deniz ürünleri sezonun en doğru seçimleri.

Son olarak, yoksunlukların her zaman tam tersi sonuçlara yol açtığını unutmayın. Bu nedenle, en sevdiğiniz yaz alışkanlıklarından tamamen kaçınmaya çalışmamak, ancak tüketeceğiniz yiyeceklerin miktarını, içeriğini ve türünü vurgulamak daha iyidir.

Güzel bir yaz geçirin!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.