enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Yakınları, Kastamonu’lu Kağan Talip Tığlı’yı anlattı

Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na giderken geçirdikleri kazada vefat eden 4 gençten Kağan Talip Tığlı’nın yakınları, İHH’nın Youtube kanalında onu anlattı.

Yakınları, Kastamonu’lu Kağan Talip Tığlı’yı anlattı
30 Aralık 2021 11:34
A+
A-

Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen Teknoloji Kampı’na katılmak için Bursa’ya giderken geçirdikleri kazada vefat eden Murat Can Kaya, Yusuf Taha Göktaş, Tarık Kesekçi ve Kastamonu Çatalzeytin ilçemizden Kağan Talip Tığlı dualarla anılıyor. Kısa ömürlerine pek çok güzel çalışma sığdıran gençlerden Genç İHH İstanbul İl Başkanı Kağan Talip Tığlı’yı arkadaşları İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Youtube kanalında anlattı.

“İnsanlara faydalı olmak için çalışırdı”

Genç İHH Başkanı Abdullah İslam, Tığlı’nın merhametli, sevecen, zorluklara karşı mücadele etmesini bilen, dünya ile ahiret dengesini gözeten ve etrafındaki insanlara faydalı olmak için çalışan bir yapıda olduğunu söyledi. Abdullah İslam, sözlerine şöyle devam etti: “Okuduğu bölüm, mesleği ve çalışma alanı itibariyle belki daha farklı alanlarda, daha iyi şartlarda kendisine bir çalışma ortamı oluşturabilirdi. Ama o zamanını bu şekilde değerlendirmeyi tercih etmedi. Zamanının bir kısmını hayırlı çalışmalara adadı. Vaktini çok planlı bir şekilde değerlendirebilen, pek çok alanda çalışma ve gayreti olan bir kardeşimizdi Kağan Tığlı. Çok sıcakkanlı, insanlarla çok çabuk kaynaşabilen bir yapıya sahipti. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmazdı. Bu vesileyle de çok sıkı bir iletişimimiz olmuştu kendisiyle.”  

“Çok kibar bir insandı”

İHH Ankara Şube Müdürü Yusuf Çiçek, Kağan Tığlı’nın çok kibar bir insan olduğunu söyledi. Çiçek, “Liseli gençlerle iletişim kuruyordu. Ve bu iletişimde çok farklı görüşteki liseli arkadaşları kazanabiliyordu. Sempatikliğiyle, güler yüzüyle insanları etkileyebiliyordu” dedi. Tığlı’nın yüksek lisans yaptığını ve veri mühendisi olarak çalıştığını belirten Çiçek, “Aynı zamanda da İstanbul gibi bir ilin Genç İHH başkanlığı görevini yürütüyordu. Zor görevleri aynı anda yapmaya çalışıyordu ve bunları da elhamdülillah başarabiliyordu. Ciddi fedakarlık yapıyordu. Bütün bu saydığımız alanlardaki işleri yetiştirebilmek için zaman zaman sabah 5’te, 6’da kalkıyor; gece 11’e, 12’ye kadar çalışıyordu. Başarılı bir insandı” ifadelerini kullandı. 

“Yaptığı işin en iyisini yapmaya çalışırdı”

Kağan Tığlı ile 2016 yılında Üsküdar Genç İHH’da tanıştıklarını anlatan yakın arkadaşlarından Oğuzhan Karasu ise, “Kağan çok çalışkan, gayretli biriydi. Hiç kin beslemezdi. Gençleri çok severdi. Bir işi kafasına koyduysa en iyisini yapmaya çalışırdı.  Gençlerin sıkıntılarını gidermek için koştururdu, ders çalıştırırdı onları. Hiçbir zaman bize ‘yapamam’, ‘edemem’ demiyordu. Üretken bir insandı” dedi.

“Pek çok gençle birebir ilgilendi”

Arkadaşı Yasir Enes Taylan da, Tığlı’nın pek çok gençle birebir ilgilendiğini ifade ederek, “Bazılarının üniversiteyi kazanmasına vesile oldu. Bazılarının dertlerini dinledi, abilik yaptı. Bazılarına matematik dersi verdi. Ve hepsinin bir abisi oldu” ifadelerini kullandı.

İHH Youtube kanalında

 

“‘En Büyük Arzusuna Kavuştu’ – Dava Arkadaşları Kağan Talip Tığlı’yı Anlattı”, İHH’nın Youtube kanalından izlenebiliyor.

İlgili video linktedir:  https://we.tl/t-DKRqeLX5Xo

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.