enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Windows’u Hızlandırmak İçin 5 Basit İpucu

Görünümlerinden veya işlevlerinden ödün vermeden Windows 10 ve 11 bilgisayarlarınızı nasıl daha hızlı çalıştıracağınızı öğrenin.

Windows’u Hızlandırmak İçin 5 Basit İpucu
2 Mayıs 2022 17:37 | Son Güncellenme: 2 Mayıs 2022 17:40
A+
A-

Bilgisayar donanımı hızlanmaya devam ettikçe yazılım da hızlanır ve Windows işletim sistemi de bir istisna değildir. Bu özellikle başlangıç ​​zamanı için geçerlidir. Ancak, çalışmaya başladığınızda, dikkate alınması gereken başka performans faktörleri de vardır. Windows’un en güncel sürümü bile yavaşlamalara karşı bağışık değildir ve henüz herkes Windows 10’dan Windows 11’e yükseltmeye hazır değildir. Windows’u hızlandırmaya yönelik bu ipuçları, sürüm 10 veya 11’i çalıştırıyor olsanız da işe yarar.

Windows Sürümünüzü Güncel Tutun

Önerilen bir şey, işletim sistemi sürümünüzü güncel tutmaktır. Yüklemeniz gereken herhangi bir güvenlik ve güvenilirlik güncellemesi olup olmadığını görmek için periyodik olarak Ayarlar > Windows Update’e gidin. Donanım sürücüsü güncellemelerini içerebileceğinden, bilgisayarınız bir güncellemeden sonra daha hızlı çalışabilir.

Diskinizi Temizleyin

Birçok uygulama sistem tepsisinde veya bildirim alanında çalışma eğilimindedir. Bu uygulamalar genellikle başlangıçta başlatılır ve arka planda çalışmaya devam eder, ancak ekranınızın sağ alt köşesindeki yukarı ok simgesinin arkasında gizli kalır. Sistem tepsisinin yanındaki yukarı ok simgesine tıklayın, arka planda çalıştırmanız gerekmeyen uygulamalara sağ tıklayın ve kaynakları boşaltmak için kapatın.

Başlangıç ​​Programlarını Devre Dışı Bırakın

Daha da iyisi, oturum açma sürecini hızlandırmanın yanı sıra bellek ve CPU döngülerinden tasarruf etmek için bu uygulamaların başlangıçta başlatılmasını önleyin. Windows 8, 8.1,10 ve 11’de artık Görev Yöneticisi’nde başlangıç ​​programlarınızı yönetmek için kullanabileceğiniz bir başlangıç ​​yöneticisi var. Görev çubuğunu sağ tıklayın ve “Görev Yöneticisi”ni seçin veya başlatmak için Ctrl+Shift+Escape tuşlarına basın. Başlangıç ​​sekmesine tıklayın ve ihtiyacınız olmayan başlangıç ​​uygulamalarını devre dışı bırakın. Windows, hangi uygulamaların başlatma işleminizi en çok yavaşlattığını size yardımcı olacak şekilde söyleyecektir.

Animasyonları Azaltın

 

Windows epeyce animasyon kullanır ve bu animasyonlar bilgisayarınızın biraz daha yavaş görünmesine neden olabilir. Örneğin, ilişkili animasyonları devre dışı bırakırsanız Windows, pencereleri anında simge durumuna küçültebilir ve büyütebilir. Animasyonları devre dışı bırakmak için Windows Tuşu + X tuşlarına basın veya Başlat düğmesine sağ tıklayın ve “Sistem”i seçin. Soldaki “Gelişmiş Sistem Ayarları”na tıklayın ve Performans altındaki “Ayarlar” düğmesine tıklayın. Tüm animasyonları devre dışı bırakmak için Görsel Efektler altında “En iyi performans için ayarla”yı seçin veya “Özel”i seçin ve görmek istemediğiniz animasyonları tek tek devre dışı bırakın.

Daha Fazla RAM ve SSD Ekleyin

 

Hem Windows 10 hem de 11, belleği işletim sisteminin önceki sürümlerinden daha verimli bir şekilde yönetir, ancak daha fazla bellek her zaman bilgisayar işlemlerini potansiyel olarak hızlandırabilir.

Ayrıca Adobe Premiere gibi zorlu uygulamaları yüklemek ve çalıştırmak, bir SSD ile çok daha hızlı gerçekleşir. Bir SSD ayrıca başlangıçta Windows’a büyük fayda sağlar. Sistem hızlandırma için dahili başlangıç ​​sabit sürücünüzü değiştirmek mantıklıdır ve bir dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız bu da bir seçenek olabilir. Ancak USB 3.0 bağlantılı harici bir SSD, çok fazla depolama alanı kullanan uygulamalarda size hız artışı sağlayabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.