enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

Vali Avni Çakır Bozkurt’taki Aşevi Kapanış Programına Katıldı

Vali Avni Çakır Bozkurt’taki Aşevi Kapanış Programına Katıldı
9 Ekim 2021 12:44
A+
A-

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde oluşan sel baskını ardından afetzedelere yardımda bulunan Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği (YENİAD) aşevi kapanışını dua ve ikramlarla gerçekleştirdi.

Kapanışa iki bin kişiden fazla vatandaş katılırken derneğin yardımlarının devam edeceği kaydedildi.

Vali Avni Çakır Bozkurt’taki Aşevi Kapanış Programına Katıldı

Milli Gazete muhabiri Sabri Musluoğlu’nun bildirdiği  habere göre; Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile beraber yardımlarda yerini alan YENİAD aşevi geçtiğimiz gün kapanışını gerçekleştirdi.

Kapanış programına Kastamonu valisi Avni Çakır, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Bozkurt İlçe Belediye Başkanı Muammer Yanık, YENİAD Genel Başkan Vekili Muzaffer Serenli, çevre ilçelerden müftüler, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımız ve iki binden fazla kişi katıldı. İki ay boyunca duraksamadan devam eden aşevi hizmeti yoğun bir katılımla sona ererken ayni yardımların dağıtımının bir hafta daha devam edeceği öğrenildi.

İKİ AYDIR DURAKSAMADAN HİZMET EDİLDİ

Bozkurt ilçesinde yaşanan afetin ilk gününden bu yana afetzedelere gıda ve ayni yardım hizmetinde bulunan YENİAD, evleri sular altında kalan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara iki ay boyunca hizmette bulundu. Üç öğün yemeğin yanında kıyafet ve mobilya yardımı da yapan YENİAD, Milli Eğitim Müdürlüğü ve AFAD ile birlikte çalışarak ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde yardım ulaşıp ihtiyaçlarını karşıladı. Bölgede, restoranların açılması ve artık normale dönülmesi ile birlikte iki aylık hizmet nihayete erdi. Aşevinin kapanmasının ardından ayni yardımların devam edeceğini söyleyen YENİAD Genel Sekreteri Mikail Polat, “Aşevi hizmetimiz sonlandı ama depolarımızda hala mobilya ve dağıtılması gereken kıyafetlerimiz var. Bunları bir hafta kadar daha dağıtmaya devam edeceğiz. Yeniad İnegöl şubemizden bir tır dolusu yaklaşık 400.bin liralık mobilya vb. yardım malzememiz geldi. Bu konuda İhtiyaç sahiplerini belirliyoruz ve hızlı bir şekilde ulaştırmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

KASTAMONU VALİSİ AVNİ ÇAKIR YENİAD PROGRAMINDAYDI

Kastamonu valilik sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre; Kastamonu Valisi Valisi Avni Çakır, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı ve Bozkurt Belediye Başkanı Muammer Yanık ile birlikte, sel afetinden bu güne kadar afet bölgesinde vatandaşlarımıza yemek ve ayni yardımlarda bulunan (YENİAD)Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneği’nini aşevi çadırını, kapanış günü dolayısıyla ziyaret ederek yapılan yardımlardan dolayı derneğin Genel Başkan Vekili Muzaffer Serenli’ye vatandaşlarımız adına teşekkür ediyoruz denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.