enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp

ÜNİVERSİTE SINAVI Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Artık son basamağına yaklaştığımız bu üniversite sınavı sürecinde bahsetmemiz gereken birkaç önemli konu kaldı.

ÜNİVERSİTE SINAVI Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
12 Mayıs 2021 11:06 | Son Güncellenme: 12 Mayıs 2021 11:17
A+
A-

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu son düzlükte alacağınız kararlar, 3 ay öncesine göre çok daha fazla kritik sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu yüzden en basit meseleler hakkında bile
enine boyuna iyice düşünerek hareket etmeniz faydalı olacaktır.

KİŞİSEL GELİŞİM

Geride sadece mayıs ve haziran ayları kaldı. Bu iki ay süreç olarak birbirini takip ettiği için tek bir ay olarak kabul edebiliriz. Böylelikle mayıs ayı için söyleyeceklerimiz aynı zamanda haziran ayı için de geçerli olacaktır. Bu son ay için söyleyeceklerimi madde madde sıralamak istiyorum.

1- İlk Maddemiz Motivasyon!

Mental durumunuz sizin için her Şeyden daha önemlidir. Çok çalışmasına rağmen motivasyonu düşük olduğu ve heyecan yaptığı için sınav sırasında bildiğini unutan pek! çok örnek mevcuttur. Bu yüzden siz siz olun moraliniz hep yüksek olsun. “Galiba” kelimesini sözcük havuzunuzdan silin. Unutmayın ki bu sınav sizin kim olduğunuzu belirlemiyor; 12 yıl boyunca size verilen eğitimin ne kadar başarılı olduğunu sorguluyor. Eğer siz son bir ay moral bakımından iflas ederseniz, bu zamana kadar yaptığınız tüm çalışmalar, emekleriniz boşa gidecektir. Ve gelecekte kendinize “belki başaracaktım lakin ben vazgeçtim” diyerek pişmanlığınızı dile getireceksiniz. Oysa son ana kadar vazgeçmeden çalışsanız da yine istediğiniz sonucu alamasanız, o zaman gönül rahatlığıyla “denedim ama olmadı” diyebilirsiniz.

ÜNİVERSİTE SINAVI Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

ÜNİVERSİTE SINAVI Yaklaşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

2- İkinci maddemiz dış dünya ile olan iletişiminizi tamamen kesmenizdir.

Evet, yanlış okumadınız Sizden bu son ay için evde inzivaya çekilmenizi öneriyorum. Çünkü içerisinde bulunduğunuz durumda boşa harcayacağınız 1 saniyeniz bile yok. Bu yüzden dışardan gelebilecek negatif zihinsel, fiziksel ve biyolojik etkenlerden uzak durmalı, izole olmalısınız.

3- Üçüncü maddemiz ise yaşam tarzınızdır.

Bu son bir ayda özellikle uyku düzeninizi sınava göre ayarlayın. Her sabah sınav gününe uyanıyormuş gibi uyanırsanız, sınav günü normal bir güne uyanıyormuş gibi uyanırsınız.

4- Her gün en az bir tane deneme çözün.

Fakat süre tutarak çözün. Bu bir aylık süreçte çözeceğiniz denemeler size bilginiz ve bilmediğiniz ile alakalı analizler yapma imkânı sunar. Bu sayede bir çalışma stratejisi oluşturabilirsiniz. Deneme çözmenin üç tane çok önemli etkisi vardır; Birincisi, daha fazla deneme çözmek demek, eskisine göre çok daha hızlı çözmek demektir. İkincisi; eksik olduğunuz konuları belirlemenizi sağlar. Ve
üçüncüsü ise bildiğiniz konuları pekiştirmenizi sağlar.

 

5- Beşinci ve son maddemiz,

Eksik olduğunuz konulardan hangisinden daha fazla soru çıkıyor ise o konulara daha çok çalışın. Bu zamana kadar yaptığınız çalışmalar ile denemelerde ortalama bir net sayısı belirlediniz. Bu son basamak, elde ettiğiniz netleri yukarıya çekme vaktidir. Hangi konulardan daha çok soru çıktığını internetten ya da öğretmenlerinizden öğrenebilir ve sıralama yaparak çalışabilirsiniz.

Unutmayın!

Bu maddelerin içerisinde en önemlisi motivasyondur. Moralinizi yüksek tutmak, en zor konuyu öğrenmekten daha zordur. Kendinize olan inancınızı kaybetmek demek; bu güne kadar yaptığınız çalışmaları, verdiğiniz emekleri, bir kıvılcımın koca bir saman yığınını dakikalar içerisinde kül ettiği gibi yok etmek demektir.

 

Kaynak: Genç İstikbal Dergisi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.